חדשות בעולם

ראיסי לסעודיה: "ישראל מוטרדת מהשיפור ביחסים"

נשיא איראן איברהים ראיסי נפגש עם שר החוץ של סעודיה פייסל בן פרחאן, כשהשניים שוחחו על המשך קידום היחסים בין המדינות. לטענת ראיסי, "אויבי האסלאם, בראשות המשטר הציוני, מוטרדים מההתקדמות בשיתוף הפעולה"

נשיא איראן איברהים ראיסי
| נשיא איראן איברהים ראיסי צילום: לב ראדין\שאטרסטוק

התקרבות נוספת: נשיא איראן איברהים ראיסי נפגש אתמול (שבת) עם שר החוץ של סעודיה פייסל בן פרחאן, שהגיע לביקור מדיני בטהרן כדי לדון בהמשך קידום היחסים הדיפלומטיים בין המדינות. במהלך הפגישה ראיסי התייחס גם לדיווחים על הרצון של ישראל להגיע לנורמליזציה עם סעודיה, וטען כי מדובר במהלך אשר יפגע בריאד ובעם המוסלמי.

לטענת ראיסי, "רק אויבי האסלאם, בראשות המשטר הציוני, מוטרדים מהשיפור ביחסים וההתקדמות בשיתוף הפעולה הבילטרלי והאזורי בין איראן וסעודיה. המשטר הציוני הוא לא רק אויב של הפלסטינים, הוא גם איום על כל המוסלמים. הנורמליזציה עם ישראל לא רק שלא תקדם את הביטחון, אלא גם מנוגדת לדעות האומה האסלאמית".

מנגד, בריאד אמרו כי הפגישה התמקדה "בבחינת היחסים בין שתי המדינות, ובחינת הדרכים לחיזוק והרחבת שיתוף הפעולה ביניהן בתחומים שונים". עוד נאמר כי בן פרחאן וראיסי שוחחו על ההתפתחויות האחרונות בזירות האזוריות והבינלאומיות, והדגישו את המאמצים המתמשכים הנעשים בתחומים הללו.

תגובות

1
1
רון
18.06.23

נתניהו ליגה אחרת! הוביל את איראן וסעודיה לברית היסטורית!! חבל שהברית נגדנו, אבל עדיין ברית