בצלאל סמוטריץ' תקף את האופוזיציה בשל האיומים שלהם כי יפוצצו את השיחות בבית הנשיא: "האיומים של האופוזיציה לפוצץ באופן חד צדדי את השיחות בבית הנשיא חושפים את הפנים האמיתיות שלהם. הם לא מחפשים פשרות והסכמות, הם רוצים להפיל את הממשלה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סמוטריץ' תוקף (קרדיט: דוברות השר)

יו"ר הציונות הדתית הבהיר: "אנחנו לא ניכנע, לא נתקפל ולא נקבל תכתיבים חד צדדיים. אנחנו לא נסכים בשום פנים ואופן להקפיא את ליבת הרפורמה. אנחנו מאד רוצים לחוקק בהסכמה אבל אם האופוזיציה תפוצץ את השיחות בבית הנשיא, אנחנו נחוקק באופן עצמאי בהתאם למנדט החד משמעי שקיבלנו מרוב גדול בציבור הישראלי בבחירות האחרונות".

באופוזיציה זעמו על נתניהו: "הפר את התחייבותו"

כזכור לאחר שדווח כי ראש הממשלה נתניהו והקואליציה מתכננים למשוך את מועמדות חברי הכנסת מטעמם לוועדה לבחירת שופטים, ובכך להביא לדחייה אוטומטית של 30 יום בבחירות לוועדה. יו"ר המחנה הממלתכי בני גנץ ויו"ר האופוזיציה יאיר לפיד איימו לפרוש משיחות הפשרה.

בני גנץ כינס את צוות המשא ומתן בבית הנשיא מטעם המפלגה כדי לדון בהשלכות הצעד. לאחר שהתדיין עם חברי הכנסת בנושא הוציא הודעה לתקשורת בה מסר: "כי שוחח עם נשיא המדינה יצחק הרצוג והודיע לו כי במידה והקואליציה תפר את הסיכומים בנוגע לבחירת נציג אופוזיציה לוועדה לבחירת שופטים, המשמעות תהיה הפסקת השיחות בבית הנשיא". גם לפיד תקף ואמר: "נתניהו הפר את התחייבותו לנשיא וגורם לסיום השיחות".