אירוע חריג בדרום. חשוד שניסה לחצות מעזה לישראל נעצר על ידי לוחמי צה"ל והועבר לחקירת כוחות הבטחון.

דובר צה"ל אישר את האירוע ומסר: "תצפיות צה"ל זיהו הלילה חשוד שניסה לחצות את מרחב המכשול ממרכז רצועת עזה לשטח ישראל. לוחמי צה"ל עצרו את החשוד כשהוא ללא נשק והוא הועבר להמשך חקירת כוחות הביטחון".

בסוף השבוע האחרון נרשם אי שקט גם בגבול הצפוני של ישראל כאשר הפרת סדר התפתחה ביום שישי האחרון במרחב הר דב שבגבול לבנון, במהלכה פורעים לבנונים ניסו להשחית את המכשול ויידו אבנים לעבר כוח צה"ל שפעל במקום. הכוחות הגיבו באמצעים לפיזור הפגנות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ארכיון

מערוצי התקשורת הערביים נמסר כי צה"ל ירה גז מדמיע על על מנת לפזר את המפגינים הלבנונים שעמדו על הגבול, בזמן שהמפגינים ניסו לחבל במכשולים שצה"ל הקים לאחרונה באזור.

עוד הם הוסיפו כי צבא לבנון קרא לאנשיו מכפר שובא שעל הגבול על מנת ליצור התקהלות גדולה יותר. במהלך העימותים חיילים מצבא לבנון כיוונו נשק אוטומטי לעבר חיילי צה"ל וכיוונו RPG לעבר טנק ישראלי.

בעקבות המתיחות שנוצרה בין חיילי צה"ל למפגינים הלבנונים כוחות שמירת השלום של האו"ם (UNIFIL) התערב על מנת לשלוט במצב, סוכנות אנאדולו מסרה כי מפגינים לבנונים הסירו קו גבול שקבעה ישראל ליד העיירה כפר שובא.