מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות קובי בליטשטיין, ערך אתמול (ד') דיון הערכת מצב למשק האנרגיה לקראת מזג האוויר וגל השרב הצפוי בסוף השבוע הקרוב.
כזכור ביום שישי האחרון ובמהלך השבת נותקו אזורים נרחבים ברחבי הארץ לסירוגין בעקבות מחסור בחשמל. בחברת החשמל ובחברת נגה המרכזת את משק החשמל בישראל הסבירו את הנפילות בצריכה חריגה של חשמל מול בעיות בייצור שנוצרו גם בשל ירידה בייצור החשמל באנרגיות מתחדשות וגם בגלל תקלות נקודתיות.
השבוע לא צפויות הפסקות חשמל
מהנתונים שהוצגו בדיון עולה שרמת החום השבוע פחות קיצונית ממה שהיה בסוף השבוע שעבר וכי הרשויות הרלוונטיות ביצעו את ההיערכויות הרלוונטיות להתמודדות עם מזג האוויר.
בדיון הציגו אנשי חברת נגה את תוכנית ההפעלה המתוכננת למשק, את הרזרבות הצפויות, ואת הערכותם על מנת להימנע מתקלות באספקת החשמל, כפי שהיו בשבוע שעבר. רשות הגז הטבעי במשרד הציגה כי גם השבוע, לא צפוי מחסור בגז הטבעי למשק החשמל וציינה כי עבודות תחזוקה שמתוכננות באסדת לוויתן, לא צפויות להשפיע על משק החשמל.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במשרד האנרגיה עדכנו, כי במהלך השבוע הבא צפוי המשרד לסיים את בדיקת אירוע הניתוקים שהתרחש בסוף השבוע האחרון ופרסם את עיקרי מסקנותיו.
בינתיים בחברת חשמל עדכני כי הם פועלים בימים האחרונים בכוחות מתוגברים במוקדי השרות, בשטיפת קווי מתח, תגבור צוותי תגובה, קידום גנרטורים, במות הרמה וכל ציוד הכרחי לתיקון נזקים שעלולים לקרות, בעיקר מחשש לשריפות. עוד עדכנו בחברה כי כל יחידות הייצור הזמינות של החברה פועלות וערוכות לתת מענה בהתאם לצורך.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
לדעתי
להפעיל מנועי מטוסים להפקת חשמל.
12:24 08.06.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר