ראש האופוזיציה יאיר לפיד הגיב היום (שני) להקמה המחודשת של ישיבת חומש על אדמות המדינה, זאת בעקבות ביטול חוק ההתנתקות בצפון השומרון. במענה לשאלת סרוגים לפיד טען כי לא מדובר ברעיון טוב – אך הודה כי הוא חוקי.

"זה משהו חוקי, ואני עדיין חושב שזה רעיון לא טוב, גם ביטחונית וגם בינלאומית" אמר לפיד. "אבל אם החוק מאפשר, אז הוא מאפשר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

במקביל, יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי אמרה כי "יואב גלנט הוא שר הביטחון, והוא מופקד על ביטחון ישראל. כל סוג של התנחלות כזאת בשומרון, מקום שגם ככה מסוכן מאד היום מבחינה ביטחונית – רק מגביר את הסכנה ואת סדר גודל הכוחות שצה"ל צריך להביא למקום. זה פוגע בביטחון ישראל, זה פוגע בדמוקרטיה הישראלית, וזה נוגד את האינטרס הישראלי בכל דרך. אני מצפה מגלנט לדאוג לביטחון ישראל גם כשמדובר בלחץ מתנחלי פוליטי ספציפי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: סרוגים)

כאמור, אחרי ביטול חוק ההתנתקות, ואחרי מספר ימים של הכשרת הקרקע, ישיבת חומש התמקמה הלילה במשכנה החדש על אדמות המדינה, כמה מאות מטרים מהמקום בו הייתה עד היום. מבצע שהתאפשר בעזרת תרומות מהארץ ומהעולם השתתפו תלמידי ישיבת חומש ומתנדבים שהגיעו לסייע.

מנכ"ל ישיבת חומש שמואל וונדי אמר: "ב"ה התקדמנו הלילה עוד צעד לקראת ההסדרה המלאה של ההתיישבות והישיבה בחומש. אנחנו מודים לכל התורמים והמתנדבים ולכל העוסקים במלאכה לאורך כל השנים, שסייעו להגיע לרגע הזה".