מבזקים
סרוגים

מעוז חוזר לממשלה: שר החינוך בהודעת 'הרגעה'

שר החינוך יואב קיש פרסם הודעת הבהרה, בעקבות חזרתו הצפויה של אבי מעוז לתפקיד סגן שר האחראי על הרשות לזהות יהודית לאומית: "כל הסמכויות היו ונשארו בידי משרד החינוך בלבד"

ח' סיון התשפ"ג
מעוז חוזר לממשלה: שר החינוך בהודעת 'הרגעה'
מעוז חוזר לממשלה: שר החינוך בהודעת 'הרגעה' צילום: השר יואב קיש (צילום: Miriam Alster/Flash90)

שר החינוך, יואב קיש, הרגיע את המבקרים בעקבות חזרתו של יו"ר נעם, אבי מעוז, לשולחן הממשלה, לתפקיד סגן שר במשרד ראש הממשלה והבהיר בציוץ שפרסם בחשבון האישי שלו בטוויטר, כי לא יחול שום שינוי על תוכניות משרד החינוך.

בהודעת ההבהרה כתב קיש: "בהמשך לפרסום בעקבות מינויו של אבי מעוז לסגן שר במשרד ראש הממשלה , מבקש להבהיר: אין כל שינוי במדיניות ובתוכניות העשרה של המשרד. כל הסמכויות היו ונשארו בידי משרד החינוך בלבד".

חוזר לממשלה: אבי מעוז ימונה שוב לסגן שר
חוזר לממשלה: אבי מעוז ימונה שוב לסגן שרצילום: חוזר לממשלה: אבי מעוז ימונה שוב לסגן שר

על מנת להוכיח את טענתו, הוסיף קיש צילום מתוך החלטת הממשלה בנושא. בהחלטה אותה פרסם שר החינוך נכתב בהקשר הרשות לזהות יהודית לאומית: "סיוע ותמיכה במוסדות החינוך בתחום הזהות היהודית הלאומית, בתיאום עם שר החינוך ובהסכמתו".

מתוך חשבון הטוויטר של יואב קיש

 

הודעת ההבהרה הזו, מגיעה כאמור בעקבות מינויו החוזר של מעוז לסגן שר במשרד ראש הממשלה שאמור להיות אחראי על הרשות לזהות יהודית לאומית, שלכאורה תפקח על תוכניות הלימוד בבתי הספר, דבר שעורר זעם רב בקרב מצביעי השמאל.

כזכור בשבוע שעבר וכארבעה חודשים לאחר התפטרותו מהממשלה, דווח כי אבי מעוז יוחזר לשולחן הממשלה והיום הוא אמור להתמנות באופן רשמי.

אבי מעוז יואב קיש משרד החינוך