ועדת החינוך, התרבות והספורט של הכנסת תתכנס ביום השני הקרוב כדי לדון באירוע גמר גביע המדינה בכדורגל, שפוצץ לאחר שאוהדי בית"ר ירושלים התפרצו לכר הדשא במגרש סמי עופר.

כזכור לאחר גמר המשחק, מעל לשעה אחריו, פרצו אוהדים לדשא בגלל מחדלי אבטחה עצומים של המארגנים.על אף הטעויות הגדולות , בהתאחדות לכדורגל בחרו לעדכן את הציבור דרך התקשורת כי ישללו מהקבוצה הזוכה, בית"ר ירושלים את הגביע והזכויות הנלוות לכך.

במכתב חירום אותו יזמה ח"כ קטי שטרית (הליכוד) ליו"ר ועדת חינוך תרבות וספורט ח"כ יוסף טייב, היא דרשה לכנס בדחיפות את הוועדה, שכאמור תתכנס ביום שני הקרוב.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חגיגות הניצחון (צילום: סרוגים)

"תיאטרון האבסורד של ההתאחדות"

במכתבה כתבה ח"כ שטרית: "כבר בתחילת המשחק נראו כשלי אבטחה חמורים ביותר. קהלי שתי הקבוצות זרקו עשרות אבוקות והמשחק הופסק לזמן רב. מי שאמונה על ארגון אירוע גמר גביע המדינה היא ההתאחדות לכדורגל שנחלה כישלון חרוץ. גמר גביע המדינה הזה היה מופע של תיאטרון האבסורד עליו ניצחו ראשי ההתאחדות.

הפריצה למגרש (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)

"יתר על כך, במקום שטקס הגמר יערך ישר לאחר סיום המשחק, ההתאחדות התמהמה יתר על המידה וגרמה לכך כי כמעט שעה אחרי המשחק הגביע לא ניתן לזוכה בו- קבוצת בית"ר ירושלים. פריצת אוהדי הזוכה למגרש הוא דבר לא מקובל אך המציאות בה אנשי ההתאחדות ודובריה החליטו לנהל קמפיין מזעזע לשלילת התואר מהקבוצה הוא מופע נוסף בתאטרון האבסורד של ההתאחדות הישראלית לכדורגל".

ח"כ שטרית הדגישה עוד כי: "שלילת התואר מהקבוצה בגין סעיפי תקנון הזויים איננה ספורטיבית וחוטאת לאמת. במידה וההתאחדות תפעל כך, אנו כמחוקקים מתוקף תפקידנו נפעל לסגירתה ונקים גוף ספורטיבי שאיננו מוחזק על ידי עסקנים אשר מטרתו רק אחת – קידום הכדורגל הישראלי".