ישיבת הממשלה בירושלים: אושרו שני מנכ"לים חדשים.

הממשלה אישרה הבוקר (א) את הצעתו של שר העבודה, יואב בן צור, למנות את ישראל אוזן לתפקיד מנכ״ל משרד העבודה. המינוי יכנס לתוקף ביום (א) בתאריך 28/5/23.

אוזן, יוצא הישיבה התורנית 'עטרת ישראל', מתגורר בירושלים נשוי ואב לארבעה. הוא בוגר תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני במדיניות ציבורית מהאוניברסיטה העברית ובעברו מילא תפקידים ציבוריים רבים כדוגמת: ראש מטה שר הבריאות, יועץ מנכ"ל משרד הפנים ומנהל תוכניות לשילוב חרדים באקדמיה ובתעסוקה.

מנכ"ל משרד העבודה הנכנס, ישראל אוזן (צילום: יעקב כהן).

שר העבודה, יואב בן צור, אמר על אוזן: ״כמ״מ שר הבריאות נחשפתי מקרוב למקצועיות והכישרונות יוצאי הדופן של אוזן כראש מטה בשני משרדים גדולים ומשמעותיים, הבריאות והפנים. אוזן מביא עמו את הניסיון הרב שצבר בהובלת תהליכים ברמה הלאומית בעבודת ממשלה והשלטון המקומי. אני מודה ליו״ר ש״ס הרב אריה דרעי על הירתמותו לקידום שוק העבודה והתעסוקה באוכלוסיות המוחלשות והמודרות. החלטתו לשגר לצורך ביצוע משימות אלו את ישראל אוזן יד ימינו הנאמן והמוכשר מלמדת יותר מכל על מחויבותו למען האוכלוסיות המוחלשות והמודרות ומהווה אבן דרך משמעותית בדרכנו לצלוח את האתגרים העצומים העומדים לפתחנו. בטוחני שאוזן יחד עם הנהלת המשרד יובילו להישגים כבירים למען אזרחי ישראל.״

בנוסף בירך בן צור את המנכ"לית היוצאת, תאיר איפרגן: ״אני מבקש להודות ולברך את המנכ״לית היוצאת, תאיר איפרגן, על שיתוף הפעולה בהקמת משרד העבודה ומאחל לה בהצלחה רבה בהמשך הדרך״.

מברכת על המינוי, אורית סטרוק (צילום: יצחק ווייס)

בנוסף במהלך ישיבת הממשלה מונה מנכל נוסף, אבי מאיר שיכהן כמנכ"ל משרד ההתיישבות והמשימות הלאומיות. השרה סטרוק בירכה את מאיר על המינוי ואמרה: "מברכת על החלטת ועדת השרים לממשלה על מינויו של אבי מאיר למנכ"ל המשרד. לאבי הכרות עמוקה עם משרד ההתיישבות, הוא סייע רבות בקידומו של המשרד והרחבתו לתחומי עשיה ואחריות נוספים, ואני בטוחה שהוא יעשה חיל ויצליח בתפקידו".

אבי מאיר, המנכ"ל החדש הודה לשרה על מינויו ואמר: "אני מודה לשרה סטרוק על האמון שנתנה בי בבחירתי לתפקיד המנכ"ל. משרד התיישבות והמשימות הלאומיות מטפל בעולמות תוכן של התיישבות וציונות וזו זכות גדולה לשמש מנכ"ל של המשרד".