הקואליציה תבקש להקדים את פתיחת המליאה ביום שני הקרוב לשעות הבוקר – כנראה 09:00 – ולהמשיך אותו ברציפות עד יום רביעי (כזכור, חמישי זה ערב חג שבועות), זאת על מנת להספיק לאשר את חבילת החוקים של תקציב המדינה לשנים 2023-2024.
עוד יאושר פתיחה של המליאה ליום ראשון שאחריו, זאת למקרה שלא יספיקו לסיים את ההצבעות ויצטרכו עוד זמן. במצב כזה המליאה תצא "להפסקה" בין חמישי לראשון.
מדובר בפרקטיקה מקובלת בשבוע העברת תקציב, שבה הכנסת מייעדת דיונים מיוחדים וחריגים לטובת חוקי התקציב וחוק ההסדרים הנלווה.
כזכור, תקציב המדינה חייב לקבל את האישור הסופי של מליאת הכנסת עד ה-29 במאי, זאת על מנת למנוע את פיזור הכנסת והליכה לבחירות חדשות.
הבקשה תונח בפני ועדת הכנסת, שצפויה לאשר את הנושא בישיבתה היום (שלישי), שגם תתבקש לאשר סדרי דיון מיוחדים, אותו סעיף 98 המפורסם, שמאפשר לקצוב זמני דיבור במליאה והגבלה על כמות ההצבעות.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
יגאל
יש קופה פתוחה ומחלקים כסף גם אני רוצה כסף. אין לנו כסף לקנות דירה או להשכיר, עוד זמן קצר יהיו הרבה אנשים פושטי יד, או תגבר העבריינות במדינה.
14:45 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אדי
מה קורה פה הורסים את המדינה יום יום אחרי 75 שנה למדינה אין ביטחון עצמי לאזרח לא יודע מה יבוא יום משחקים בנו ברולטה
14:34 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודה
הביזה בעיצומה: הקואליציה מציעה 3 מיליון שקל באופן אישי לכל ח"כ שיצביע בוועדת הכספים. 6 מיליון שקל חולקו הבוקר לשני חכים מהליכוד. הצעות דומות הוגשו לחברי אופוזיציה בתמורה למשיכת הסתייגויות...
הביזה בעיצומה: הקואליציה מציעה 3 מיליון שקל באופן אישי לכל ח"כ שיצביע בוועדת הכספים. 6 מיליון שקל חולקו הבוקר לשני חכים מהליכוד. הצעות דומות הוגשו לחברי אופוזיציה בתמורה למשיכת הסתייגויות בהצבעה על התקציב אך הם סרבו להצעה הלא מוסרית.
המשך 14:00 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גאק
שאלוהים יקח אותם אמן
12:51 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר