במאמר חדש בכרך מ"ג החדש של 'תחומין' של מכון צומת שיוצא לאור בימים אלה, מפרסם הרב יעקב אריאל מאמר הלכתי העוסק בשאלת שיתוף נוכרים בשלטון במדינת ישראל.
במאמר מפרט הרב אריאל את מקור סמכותו של השלטון במדינה והגדרתה של מדינת ישראל. "תהיה ההגדרה של מדינת ישראל אשר תהיה", כותב הרב אריאל, "כמסגרת ייעודית ישראלית, המיועדת לחברה ישראלית, היא אינה יכולה להתכחש לשמה – "מדינת ישראל".
"על הצביון הציבורי של המדינה להישאר ישראלית, שהרי היא מוגדרת כמדינתו של העם היהודי… הזהות הישראלית חייבת להתבטא בפרהסיה הציבורית של המדינה, כגון, שביתת התעשיה והמסחר בשבת, ימי שבתון וזיכרון רשמיים עפ"י הלוח העברי, המזון המוגש במוסדות הציבור כשר, חוק השבות (המקורי, ללא סעיף הנכד), משפט התורה כמקור סמכות והשראה, השפה העברית כשפה ראשית, וכן הסמלים המאפיינים את ישראליותה של המדינה, וק"ו האישים בצמרת השלטון, עליהם להיות ישראלים".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
עוד כותב הרב במאמר: "מכיוון שהמדינה היא בעצם מלכות ישראלית, כשם שהמלך בישראל חייב להיות ישראלי, כך גם במשטר דמוקרטי ישראלי, הממשלה חייבת להיות ישראלית. התורה פסלה נוכרים לשלטון בישראל ולא האצילה להם סמכויות שלטוניות. אי לכך ממלכתיות ישראלית בשותפות עם גוי אינה ישראלית. אם כי יש להבדיל בין קואליציה מצומצמת לקואליציה רחבה. זו האחרונה אינה תלויה בנוכרים, גם בלעדיהם יש לישראלים רוב מוצק, לכן גם זו ממלכתיות ישראלית. אך קואליציה מצומצמת, התלויה בכל נושא בקולות נוכרים, אינה ישראלית".
בסיכום דבריו כותב הרב אריאל: "מדינת ישראל היא ממלכתו של עם ישראל, ומדין המלכות רק ישראלים כשרים לשמש בתפקידים שלטוניים מרכזיים. גם לפי הגדרות אחרות של המדינה זו "מדינת ישראל" על כל המשתמע מכך ולכן רק ישראלים יכולים לשמש בתפקידים בכירים. יש למיעוטים זכויות אזרחיות פרטיות שוות, אך במישור הציבורי "מדינת ישראל" היא מדינתו של העם היהודי".
"לכל הדעות אפשר לשתף מיעוטים בשלטון, אולם רק בתחומים המשותפים לכלל אזרחי המדינה. בתחומים אלו ניתן למנותם בתפקידם בכירים. אין להרכיב קואליציה התלויה בקולותיהם של המיעוטים. הצמרת המדינית המייצגת את המדינה כמדינת ישראל צריכה להיות מורכבת רק מישראלים, כגון, ראש הממשלה וממלא מקומו, נשיא המדינה, יו"ר הכנסת וכדו'. בוודאי שאין למנות שר ביטחון, רמטכ"ל, שר חוץ וכדו' שאינם ישראלים".
מה דעתך בנושא?
30 תגובות
6 דיונים
דיין
איכה ב9: "טָבְעוּ בָאָרֶץ שְׁעָרֶיהָ אִבַּד וְשִׁבַּר בְּרִיחֶיהָ מַלְכָּהּ וְשָׂרֶיהָ בַגּוֹיִם **********אֵין תּוֹרָה********** גַּם נְבִיאֶיהָ לֹא מָצְאוּ חָזוֹן מיהוה'" מַלְכָּהּ וְשָׂרֶיהָ בַגּוֹיִם == **********אֵין תּוֹרָה לכן יש לחקק חוק כזה על פי...
איכה ב9: "טָבְעוּ בָאָרֶץ שְׁעָרֶיהָ אִבַּד וְשִׁבַּר בְּרִיחֶיהָ מַלְכָּהּ וְשָׂרֶיהָ בַגּוֹיִם **********אֵין תּוֹרָה********** גַּם נְבִיאֶיהָ לֹא מָצְאוּ חָזוֹן מיהוה'" מַלְכָּהּ וְשָׂרֶיהָ בַגּוֹיִם == **********אֵין תּוֹרָה לכן יש לחקק חוק כזה על פי התורה למען תהיה ונאמר יש תּוֹרָה ....... שכל בית המלך ושרי ממלכתו מראש הממשלה עד אחרון ח"כ יהיה יהודי מזרע ישראל ולא מן הגוים אִישׁ נָכְרִי אֲשֶׁר לֹא אָחִיךָ הוּא דברים יז15: "שׂוֹם תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ אֲשֶׁר יִבְחַר יהוה אֱלֹהֶיךָ בּוֹ מִקֶּרֶב אַחֶיךָ תָּשִׂים עָלֶיךָ מֶלֶךְ לֹא תוּכַל לָתֵת עָלֶיךָ אִישׁ נָכְרִי אֲשֶׁר לֹא אָחִיךָ הוּא" והמלך היהודי יבחר את החיילים השוטרים אַנְשֵׁי הַמִּלְחָמָה וַעֲבָדָיו וְשָׂרָיו... וְשָׁלִישָׁיו וְשָׂרֵי רִכְבּוֹ וּפָרָשָׁיו --- כולם יהיו מבני ישראל בספר מלכים א ט 22 כתוב: (כב) וּמִבְּנֵי יִשְׂרָאֵל לֹא נָתַן שְׁלֹמֹה עָבֶד כִּי הֵם אַנְשֵׁי הַמִּלְחָמָה וַעֲבָדָיו וְשָׂרָיו וְשָׁלִישָׁיו וְשָׂרֵי רִכְבּוֹ וּפָרָשָׁיו: ----- כל זה על פי התורה ואין זאת גזענות זה ישמור על מדינה עם חוקה יהודית וזה גם ימנע מעשי ריגול בתוך הממלכה למלך היהודי יהיו רק שרים יהודים ולא מן הגוים אך למלך היהודי זכות להחליט אם חייליו יהיו נכרים ובלבד שהם כרתו ברית עם יהוה אלהי ישראל
המשך 11:41 17.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוצו עיצה
רב מעולה שכזה יש רק דרך אחת ללמדו בינה ודעת. יש להפשיטו בכיכר העיר לתת לחמור מיוחם לבעול את אחוריו עד שיגיד רוצה אני, ויעשה תשובה מלאה.
20:26 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
"אשר בחר בנו מכל העמים, ונתן לנו את תורתו" זאת לא אמונה, זאת עובדה היסטורית, שאגב: מסופרת גם בספרי הסטוריה נוצרים, מוסלמים. לא רק בתנ"ך. ממליץ לכל הכותבים כאן ללכת לעיין מעט בתנך וללמוד שהארץ הזאת שייכת לעם היהודי אלפי שנים, ושירושלים מוזכרת בתנ"ך 669 פעמים, (בקוראן אגב, אף לא פעם אחת), יצאנו לגלות וחזרנו. אנו מכבדים כבוד רב ערבים וגויים שרוצים לחיות כאן בתנאי שהם מכירים בבעלות העם היהודי על ארץ ישראל ורוצים לחיות במדינת העם היהודי, בכבוד רב, הם יקבלו את כל הזכויות. אך אלו הערבים הרוצים בהשמדתנו, המקבלים את הכח מהשמאל הרדיקלי האטאיסטי שלא למד היסטוריה וצווח "כיבוש כיבוש" כי למד בביתי הספר של המגזר החילוני ולא למד לימודי ליבה-(ליבה יהודית כמובן קרי הסטוריה יהודית,מתי הגענו לכאן, מי היו ואיפה חיו אבותנו, קבלת תורה מאלוקים וכו'). הם קוראים לכל זה "כפייה דתית"..
מיקי
16:07 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אריה בן ציון
אני מסכים עמך שיהודים רבים לא יודעים היסטוריה. כל פעם שבעם היהודי התחזקו הכוחות המשיחיים הגיע חורבן וכך יהיה גם הפעם. מי שטובת העם היהודי לעיניו, יסכים לוותר על פריוולגיות של מדינה יהודית, לטובת מדינת כלל אזרחיה. נכון יהי צורך לוותר על העליונות אבל התמורה תעלה אלף מונים גם ליחידים וגם לעם. הערת אגב, 'בחר בנו' זה לא עובדה כי יהוה לא קיים. יכול להיות שיש אלוהות אבל לא יכול להיות שהאלוהות כל כך מוגבלת, חסרת מעוף ורוחניות כמו יהוה. כל נושא שמעניין ביהדות אפשר למצוא ביותר עומק ויופי במקומות אחרים. צא ולמד!
16:42 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איכס איכס איכס
פניה האמיתיים של הציונות הדתית.
18:12 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
וראש ממשלה ונשיא מדינה רק מזרע דויד המלך הרבנים רק כהנים
15:52 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיליקוב
בתגובה ל: אלי
מזרע חמורים
17:24 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ישראלית
!
15:44 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מלחמת אחים
ליהדות. איפה נשמע דבר כזה שיהודי צריך כל היום ללמוד תורה ויהודי אחר צריך לממן אותו?! החרדים הם גזלנים ואנוכיים! מתבוללים מהסוג הכי גרוע בהיסטוריה!
15:34 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חח
אתה ישראלי. צבא לעשות לא רק כסף של חילונים אתה רוצה פארזיט
14:22 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יופי
נשמע כמו נאצי טוב. היה מצליח מאד בגרמניה.
13:57 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני
הגזען הזה גם נגד דרוזים בממשלה. כדאי לא להקשיב לרבנים האלה. גועל נפש
13:52 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בהחלט
בתגובה ל: אני
שלא לדבר על כושים ועל כלבים
14:30 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בואו נהיה רציניים
מוטב לו לרב אריאל להתייחס לענייני דיומא יותר חשובים : האם בראש הממשלה יכול לעמוד מי שעומד לדין בעבירות שחיתות ? מי שהודה בניאוף, אוכל שרצים, ומחלל שבת ? האם...
מוטב לו לרב אריאל להתייחס לענייני דיומא יותר חשובים : האם בראש הממשלה יכול לעמוד מי שעומד לדין בעבירות שחיתות ? מי שהודה בניאוף, אוכל שרצים, ומחלל שבת ? האם יכול גנב סידרתי שהורשע 3 פעמים לכהן כשר בממשלה ? האם יכול מי שהורשע בעבירות טרור ועבירות נגד שוטרים לשמש כשר לביטחון לאומי ? האם יכול ציבור שלם להכריז שעבודה היא דבר מוקצה מחמת מיאוס, לא להתגייס לצבא - ולקבל תקציבים שמשלמי המיסים יגעו עליהם בזיעת אפם ?
המשך 13:45 16.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר