אם צריך הוכחה למוסר הכפול של יו"ר מרצ ח"כ זהבה גלאון, קיבלנו אותה הערב (ד').

במשך כל יום האתמול, מול דבריה של חנין זועבי לפיהם חוטפי הנערים אינם טרוריסטים, היו"ר הדברנית של תנועת השמאל שתקה בצורה מחשידה. המילים כנראה נגמרו לה מהמקלדת. אולם הערב, החזירה גלאון בריבית דריבית, אולי כי מדובר על רבנים מהצד ה"לא נכון" של המפה הפוליטית. בפוסט שפרסמה הערב הגיבה הח"כית על דברי הרב דוב ליאור שפורסמו בסרוגים, לפיהם יש קשר בין גל החקיקה האנטי דתי לבין חטיפת שלושת הנערים.

בסרוגים פרסמנו את דבריו בהם כתב בין השאר: "נראה לעניות דעתי שבוודאי על כל אחד ואחד מאיתנו לבדוק את עצמו האם הוא מנהל את אורח חייו על פי הדרכתה של תורה של תורתנו הקדושה, אך יתרה מזאת, הנהגת עם ישראל צריכה לבחון את פעולותיה, במיוחד בתקופה האחרונה. לצערנו עדים אנו להידרדרות קשה בגישתה של הממשלה ביחד לדמותה היהודית של המדינה. ישנה מתקפת חוקים שהמכנה המשותף שלהם הוא פגיעה וכרסום בצביון היהודי של חיינו הציבוריים, כמו פגיעה במבנה התא המשפחתי, פגיעה בהליכי הגיור על פי התורה, וניסיון לפגוע בדרישה שהמתגייר יקיים תורה ומצוות ועוד חוקים אחרים כיו"ב. מטרת מתקפת חוקים זו היא לטשטש את ייחודו של עם ישראל ולעשותו ככל הגויים ח"ו."

על הדברים האלה התעוררה גלאון ופתאום נזכרה להגיב: "טוב לדעת שהרב הקדוש פתח קו ישיר לאלוהים וקורא את המחשבות שלו; אם הוא באמת מתקשר עם כוחות עליונים בצורה כל כך אינטימית, אולי שיעשה לנו טובה על הדרך וגם ישאל שם איפה החטופים נמצאים".

בסוף דבריה היא הוסיפה משפטים על גבול ההסתה: "עד שליאור יביא מהשמיים משהו מועיל, הוא מוזמן לשמור את ההסתה המכוערת שלו לעצמו. אנחנו בינתיים ננסה להבין מה עשינו שמגיע לנו עונש בדמות נוכחותו בחיינו." כתבה גלאון.