יממה לאחר חיסול שלושת מנהיגי הגי'האד האסלאמי, ולאחר שהיום, צה"ל תקף פעילים של הג'יהאד שהיו על עמדת שיגור טילים לעבר ישראל, דובר צה"ל, דניאל הגרי, הבהיר את תמונת המצב במתיחות הביטחונית בדרום ואת הסיבות לחידוש הירי על ידי צה"ל היום. על פי ההבהרה, בשעות האחרונות זוהתה התנהלות של פעילי גא"פ בסמוך למשגרי רקטות מוטמנים במספר מוקדים. הדבר ייצר את ההבנה שהם מתארגנים לקראת שיגור של ירי רקטי ולכן צה"ל התחיל בתקיפה אווירית משמעותית על משגרים מוטמנים של הגא״פ.
"אנחנו בתוך המערכה היא לא תמה ולא נשלמה"
הגרי פתח ואמר: "אנחנו ביממה השנייה של ׳מגן וחץ’. זה מבצע ממוקד כנגד ארגון הגא״פ וכנגד הפעילים המרכזיים שערערו את השטח והמצב הביטחוני בעזה ואיו״ש. בסביבות 11:45 תקפנו פעילים שהיו בדרכם לעמדת שיגור בחאן יונס, זיהינו את הפעילות באוגדת עזה ביחד עם זיק ותקפנו. התחלנו בתקיפה שלהם ואז תקיפת תשתיות ואז מטרות התעצמות. אחר כך תקפנו הערכות של פעילי גא״פ שתכננו לבצע ירי נ״ט על אזרחים או חיילים".
"עכשיו התחלנו תקיפה אווירית על משגרים מוטמנים- מלמד אותנו שאנחנו יכולים לפגוש ירי רקטי בשעות הקרובות. אנחנו פועלים בצורה אחראית, גם התושבים ואנחנו מצפים שנמשיך כך ונמנע הישגים מהאויב במידה והוא יפתח בירי רקטי". דובר צה"ל שב והבהיר: "אנחנו עדיין בתוך המערכה היא לא תמה ולא נשלמה. ממשיכים לפעול בגזרת יו״ש גם באזור קבטיה וטובס. עצרנו מבוקשים החרמנו אמל״ח".
דניאל הגרי פנה לתושבים וביקש: "יש להישאר ליד מרחבים מוגנים ולגלות אחריות וערנות במרחבים שהגדרנו – נוציא הנחיות בצורה מסודרת בהתאם לשינויים במרחבים של העד 40 ק"מ.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"ממוקדים מול הג'יהאד האסלאמי"
על מנת להבהיר את המצב המתוח, דובר צה"ל ענה על מספר שאלות בקשר למבצע המיוחד.
יודעים מה הולך להיות ב 18:00, ההגבלות נמשכות גם מעבר? "אנחנו בהערכת מצב מתמשכת, הייתה תחושה בבוקר בציבור שלא קורה כלום והערכנו שיקרה משהו וזיהינו ולכן אנחנו תוקפים כדי למנוע. אני מעריך שיש תרחיש של ירי רקטי, של ירי נ״ט, אחרי שנבין מה שקורה נעשה הערכת מצב ואם נבין שצריך להימשך נעביר את זה בצורה מסודרת. יש סבירות, המערכה לא תמה".
מה קורה בניסיונות של הג'יהאד האסלאמי לגייס את החמאס בסיפור האם יש לכך היערכות? "אנחנו ממוקדים בארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני, אנחנו פועלים כנגדו, כך היה בתחילת המבצע, כך היה לפני שעה וכך גם בתקיפה האווירית שמבוצעת. הוא זה שפועל ואנחנו ממוקדים מול מי שפועל מולנו".
הגא"פ ניסה לבצע ירי נ"ט
הופתעתם שהגא״פ לא ירה עד עכשיו? "אני חושב שמי שהופתע זה הגא"פ, הוא קם בבוקר וסיכלו תוך שניות בודדות שלושה פעילים ואז תקפו עשר מטרות ואז הוא שואל את עצמו מה הוא עושה, הוא יעשה ירי נ״ט כדי לגבות מחיר, ותוקפים אותו עם החוליה ברכב בחאן יונס בדרך. הוא עושה הערכת מצב אני מעריך, הולך לבורות שיגור מוטמנים, תוקפים עכשיו.
"כל מה שדיברו על לוחמה פסיכלוגית, לא נראה לי. זה שאנחנו השארנו את הציבור במרחב העוטף זה הערכת מצב שלנו שמתבררת כדי נכונה, אנחנו לא רוצים לגלות שאננות. יכול להיות שיירו בקרוב".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
זה לא עניין של לוחמה פסיכולוגית, אם אתה מסתכל על חיזבאללה בצפון הוא ממתין שבוע שבועיים? "אני חושב שמה שקרה עכשיו קרה גם בסבבים קודמים, אחרי כזה סיכול משמעותי, כולם בפריז. הם מחכים לראות מי יהיה השחקן שיכנס לירי. עכשיו זה יותר חריג בזמן כי הם ניסו לעשות נ"ט. אסור לנו לתת להם את ההישג צריך להיות חזקים בהגנה ובהתקפה. האם נראה משהו מזירות אחרות? "כרגע לא רואים, לא אומר שלא יהיה אבל זה לא רב זירתי, זה מערכה מול הגא"פ בעזה. אנחנו רוצים לטפל בו כמה שיותר מהר על מנת להחזיר את השקט והרגיעה".
"יש היערכות למשגרים מוטמנים"
ברור שהמצב של שיתוק העוטף לא יכול להימשך תקופה, האם התקיפות היו כדי להאיץ את הג'יהאד לצאת מהחורים? "זה לא גירוי תגובה. אנחנו גילינו היערכות ליד משגרים מוטמנים, זה לא, סיכלנו והרמנו את חיל האוויר והתחלנו תקיפה של משגרים מוטמנים כי אנחנו מבינים שיש סיכוי שזה הולך לאזור הזה ואנחנו רוצים להקטין ולצמצמם".
אם הגא"פ לא ירה, כמה אפשר להחזיק? אנחנו יממה שנייה אחרי הסיכול, מיקדנו גם ביממה הראשונה לאזור של ארבעים קילומטר, אנחנו עשינו הערכת מצב הבוקר ופתאום גם ראינו מה שראינו ולכן התחלנו לתקוף. אנחנו מעריכים שנראה ירי רקטי. זה לא גירוי תגובה. זה אירוע שמתכוננים אליו אז אנחנו נערכים לזה".
לסיום הבהיר דובר צה"ל: "אנחנו רק 36 שעות לא 6 יממות והשארנו מרחב שהוא משמעותי. הכל מאיץ ואנשים רוצים מהר, אנחנו מנסים לעשות הכי טוב שיכולים ואנחנו צריכים לגלות אחריות ודריכות,.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
נו באמת
סלחו לי על הבורות מה זה גאפ
20:53 10.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ירדני
הפסקת אש רק לאחר שנראה דגלים לבנים על הגגות בעזה
19:24 10.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמ"פ .
הגא"פ ??? מכל הכתבה מעניין אותי רק דבר אחד . מה זה לעזעזל המוסג הזה . אולי : גאים פלסטיניים , הגא פלסטין .....
18:58 10.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דניאל
מה אתם דואגים. יש לנו מאסטרים בבטחון שמוטריץ׳ ובן גביר. הילד המוכה. ימין מלא על מלא. הפאשיסטים/שמאלנים/אנרכיסטים בחיל האוויר ילחמו בעוד מלח הארץ חוסים באוהלה של תורה האברכים ילמדו ובין...
מה אתם דואגים. יש לנו מאסטרים בבטחון שמוטריץ׳ ובן גביר. הילד המוכה. ימין מלא על מלא. הפאשיסטים/שמאלנים/אנרכיסטים בחיל האוויר ילחמו בעוד מלח הארץ חוסים באוהלה של תורה האברכים ילמדו ובין הזמנים יקללו נשים שמפגינות נגד הטוב והמיטיב, משיח בן בנציון, נהנתניהו. ויפליאו לעשות הדרדקים וידעו לתאר בדייקנות מופלאה את מבנה גוף השיקצה ואת עברה המיני ואת עיסוקה שזהה לזו של רחב מיריחו וידעו לקלל מבלי להתבלבל את חיילי צה״ל שנקלעו בשגגה לשכונה הקדושה מעבר לסמבטיון. אוי לנו. אור לגויים.
המשך 18:41 10.05.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר