מבצע "מגן וחץ" נמשך: אחרי שעות ארוכות של שקט מתוח, בשעות הצהריים דווח כי נשמעו פיצוצים בדרום רצועת עזה – ודובר צה"ל עדכן כי כוחות הצבא תקפו פעילים של הג'יהאד האסלאמי שהיו על עמדת השיגור. בעקבות התקיפה, תושבי שדרות ועוטף עזה הונחו להיכנס למרחבים מוגנים עד להודעה חדשה.

יממה לאחר חיסול שלושת המנהיגים של הג'יהאד האסלאמי טרם נרשמה תגובה מצידם. היום נשמעו הדי פיצוצים מאזור חאן יונס שבדרום רצועת עזה, ומצה"ל נמסר כי הותקפו פעילי ג'יהאד שהיו בעמדת שיגור הטילים לעבר ישראל. מדיווח פלסטיני עולה כי יש הרוג אחד ופצוע קשה מתקיפת עמדת השיגור.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דובר צה"ל)

זמן קצר לאחר מכן, דווח על תקיפה נוספת של חיל האוויר, הפעם בצפון הרצועה. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוחות תקפו אמצעי שיגור רקטות של הג'יהאד האיסלאמי הפלסטיני.

אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט, ראש השב"כ רונן בר והרמטכ"ל הרצי הלוי נשאו הצהרה לתקשורת, בה הם יתייחסו לראשונה למבצע של צה"ל ברצועת עזה.

ההצהרה מגיעה בתום דיון הקבינט המדיני-ביטחוני, ולאחר סדרה של הערכות מצב עם בכירי מערכת הביטחון.

נתניהו אמר בדבריו: "אנחנו בעיצומה של מערכה. בימים הקרובים כולנו נידרש לאורך רוח ויכולת עמידה."

עוד הוא הוסיף "לפני שבוע, כשקיבלנו את ההחלטה ליזום את מבצע "מגן וחץ", הנחיתי יחד עם שר הביטחון את צה"ל וגם את מערכת הביטחון להיערך לכל תרחיש של הסלמה, וייתכן שביותר מזירה אחת. הערב אני אומר לאויבינו: כל הסלמה מצדכם, תיענה בתגובה מוחצת מצדנו. ואני רוצה לומר דבר נוסף: כולנו עומדים במערכה הזאת יחד – כאחים."