השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הודיע כי למרות שנרמז מטעם גורמים באיחוד האירופי כי יעדיפו שלא יגיע לכנס אירופה, הוא מתכוון להגיע בתור נציג הממשלה ואין בכוונתו לבקש חילוף משר אחר. מטעם השר נמסר כי הוא ינאם בין היתר על חשיבות המלחמה המשותפת בטרור, יברך את מדינות אירופה, יקרא לחיזוק שיתופי הפעולה וידגיש שיש להתאחד סביב המאבק בג'יהאד והטרוריסטים ובמקביל יציין כי ראוי שהמדינות לא יממנו מיזמים נגד חיילי צה"ל ותושבי ישראל.

עוד הוסיפו מטעם בלשכת בן גביר: "השר מאמין שגם אם נציגי האיחוד "לא תומכים בדעותיו" כפי שפורסם בהודעתם, הם מבינים היטב שישראל היא דמוקרטיה ובדמוקרטיה מותר לשמוע גם דעות שונות"

יצוין כי כנס אירופה ייערך ביום שליש הקרוב בשגרירות האיחוד בישראל. למרות אי הנוחות של האיחוד האירופי, במזכירות הממשלה אין כוונה לשנות את השיבוץ של בן גביר ולאור המתיחות הקיימת בין בן גביר ונתניהו אין רצון לעשות צעד נוסף שיחריף את כעסו של השר לביטחון לאומי.