מבזקים
סרוגים

הרבנית הסרוגה קוראת למרד נשי: לא לטבול במקוה

הרבנית מלכה פיוטרקובסקי קוראת לצאת למרד נשים, כמחאה נגד האלימות הגואה נגד נשים: "פשוט לא ללכת לטבול במקווה, עד שאין פה מסורבת גט אחת"

י"ג אייר התשפ"ג
הרבנית הסרוגה קוראת למרד נשי: לא לטבול במקוה
הרבנית הסרוגה קוראת למרד נשי: לא לטבול במקוה צילום: (צילום: אורן נחשון / פלאש90)

אשת ההלכה הסרוגה הרבנית מלכה פיוטרקובסקי, קוראת למרד נשי בעקבות האלימות הגואה נגד נשים, בין היתר בדמות של סרבנות גט מצד גברים.

בראיון ל'כאן רשת ב' נשאלה פיוטרקובסקי האם יש לה פתרון למצב, וקראה לנשים לצאת למרד: "אני אגיד לך את האמת, יש היום את מצעד השפחות על יד הרבנות בתל אביב, אני התייאשתי מלהוריד את השינוי מלמעלה".

פיוטרקוסבקי הבהירה כי "אני חושבת שרק מרד נשים כולל, לטובת אחיותינו, כל אחת במצוקה שלה. רק מרד נשי".

פיוטרקוסבקי ציינה את הפרקטיקה של המרד ואמרה: "למשל, לא ללכת לטבול במקווה. פשוט לא ללכת לטבול במקווה, עד שאין פה מסורבת גט אחת".

סערת מלכה פיוטרקובסקי: לאן נעלמו הרבנים האמיצים?
סערת מלכה פיוטרקובסקי: לאן נעלמו הרבנים האמיצים?צילום: סערת מלכה פיוטרקובסקי: לאן נעלמו הרבנים האמיצים?

פיוטרקובסקי הבחינה בפליאה של המגישים ואמרה: "כן, זה היה במאה ה-12 במצרים, היה מרד נשים. פשוט היו נשים שאמרו שאין דבר כזה, אני לא אקיים יחסי אישות עם בעלי עד שהבעלים פה דואגים שסרבן הגט ייתן לה גט".

"זה צריך להיות מרד חברתי, הלוואי שגברים יצטרפו אליו, אבל בוודאי של נשים", חתמה פיוטרקובסיק.

הרבנית מלכה פיוטרקובסקי מלכה פיוטרקובסקי מקווה מרד