הכנסת מפרסמת את פירוט הנתונים של ניצול ההוצאות של חברי הכנסת מתקציב קשר עם הציבור לשנת 2022, נתונים החושפים מי השתמש בהכי הרבה כסף המוקצה לו, ועל מה הוא בחר לממש את זה.

מי שהוציאה הכי הרבה כסף בשנה הקודמת הייתה עידית סילמן, אז חברת סיעת ימינה ובחלק מהזמן גם יושבת ראש הקואליציה.

עידית סילמן (צילום:יונתן סינדל פלאש 90)

לפי הנתונים של הכנסת סילמן הוציאה 134 אלף ש"ח מתוך 154 אלף השקלים שעמדו לראשותה. בין היתר הוציאה 84 אלף ש"ח על "ייעוץ מקצועי" ועוד 17 אלף ש"ח על הפעלת רשתות חברתיות.

את המקום השני תופסת נעמה לזימי (העבודה) שהוציאה 123 אלף ש"ח, כאשר היא משקיעה 92 אלף על רשתות חברתיות וכמעט 8,000 על לשכה פרלמנטרית.

את המקום השלישי חולקים אחמד טיבי (חד"ש-תע"ל) וגלעד קריב (העבודה) עם 114 אלף ש"ח. בין היתר 40 אלף ש"ח של טיבי הלכו על הפעלת לשכה פרלמנטרית וקריב הוציא 30 אלף ש"ח על הדפסות ופרסומים וגם 30 אלף ש"ח על רשתות חברתיות.

הבאה בתור היא מירי רגב מהליכוד שניצלה מהתקציב שלה 111 אלף ש"ח, מתוכם 29 אלף על כנס הסברה, 20 אלף על שליחת SMS ועוד 26 אלף על יעוץ מקצועי.

מירי רגב (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)

את החמישייה הפותחת סוגר עמיחי שיקלי, שהודח במהלך השנה מסיעת ימינה, ובמהלך שנת 2022 הוציא 107 אלף ש"ח, בין היתר 15 אלף לכנס הסברה ועוד 17 אלף לקטעי עיתונות.

בחמשת המקומות הבאים נמצאים מיכאל ביטון (106 אלף ש"ח), קטי שטרית (103 אלף ש"ח), שמחה רוטמן (101 אלף ש"ח), משה אבוטבול (100 אלף ש"ח), רם שפע (97 אלף ש"ח) ואופיר כץ (96 אלף ש"ח).

כמה בנט ונתניהו בזבזו?

ומה עם הבכירים ביותר? מי שהיה חצי מהשנה ראש הממשלה, נפתלי בנט, הוציא 40 אלף ש"ח – כאשר כל התקציב הופנה להוצאות תקשורת והפעלת רשתות חברתיות (למרות שעמד לרשותו מערך דוברות שלם של משרד רה"מ).

מנגד דווקא יאיר לפיד, שהיה ראש ממשלה חליפי וגם ראשי במהלך השנה, מיעט לנצל את הכסף הזה והשתמש בפחות מאלפיים שקלים.

צילום: קובי גדעון/ לע"מ

ראש האופוזיציה דאז בנימין נתניהו ניצל 60 אלף ש"ח מהתקציב שלו (בין היתר 21 אלף על ייעוץ מקצועי ועוד 21 אלף על טלפונים ניידים).

ומי השתמש הכי מעט, מאותם חברי כנסת ושרים שכיהנו בכנסת הקודמת? בין היתר ניתן למצוא את אביגדור ליברמן (600 ש"ח), קארין אלהרר (600 ש"ח), חילי טרופר (1000 ש"ח), בני בגין (1300) ויעקב ליצמן (1800 ש"ח).