המגיש והעיתונאי הסרוג עקיבא נוביק, שיגיש יחד עם אסף ליברמן את חצאי גמר האירוויזיון מוותר על הגשת הגמר וזאת בעקבות צאת השבת בשעה מאוחרת.

על פי הדיווח של כתב ynet רן בוקר, מי שיגיש יחד עם ליברמן את שלב הגמר הוא דורון מדלי, מיוצרי השיר TOY.

נוביק, מגיש בכאן 11 את מהדורת "חדשות הלילה" של תאגיד השידור הישראלי. בעבר עבד ככתב הפרלמנטרי של חדשות 13. הוא נולד בירושלים וגדל ביישוב עפרה.

משנת 2008 שידור האירוויזיון מחולק לשלושה ערבים:

שני חצאי הגמר שנערכים בימי שלישי וחמישי, וערב הגמר שנערך במוצ"ש. מכל חצי גמר מעפילות עשר מדינות, שמצטרפות למדינה המארחת ול"חמשת הגדולות" בגמר.

הקהל קובע:

השנה שונתה שיטת ההצבעה והמדינות העולות מחצאי הגמר אל הגמר יקבעו רק על בסיס הצבעות הקהל. במופע הגמר יצביעו הקהל והשופטים במתכונת הקיימת עד כה, 50% הצבעות צוותי השיפוט ו-50% הצבעות הקהל.

בנוסף, בשונה מבעבר, השנה קהל במדינות אשר לא משתתפות בתחרות יוכלו גם הם להצביע. כל ההצבעות מהמדינות האחרות אשר לא משתתפות יחוברו יחד לסל הצבעות נוסף של 1–8, 10 ו-12 נקודות, שיקרא "הצבעות שאר העולם".