יו"ר הבית היהודי ושר הכלכלה, נפתלי בנט, ביקר הבוקר אצל משפחת יפרח מאלעד ועודד את בני המשפחה. בנם, אייל יפרח בן ה-19 נחטף ביום חמישי בלילה יחד עם חבריו גיל-עד שאער ונפתלי פרנקל, ומאז נערכים חיפושים אחריהם.

"רק בימים האחרונים הפלסטינים הקימו ממשלה בשיתופו של ארגון הטרור של החמאס, וכעת התבשרנו על חטיפת ילדים בדרכם מבית ספר. התמיכה של הציבור הפלסטיני וחלוקת הסוכריות ברחובות היא תוצאה של ההסתה האנטישמית של הרשות הפלסטינית נגד יהודים", אמר בנט בצאתו מבית משפחת יפרח.

לדברי בנט, "חטיפת ילדים בכיתה י"א זהו שיא השפל המוסרי אליו יכולים להגיע ארגוני הטרור, ואני אומר באופן ברור: זה לא ישתלם לשום גורם שמעורב במעשה או בתכנונו או בעידודו ואנו נילחם בהם כלי שישראל יודעת להילחם בטרוריסטים.

.
בני משפחת יפרח בתפילה קורעת לב להצלת בנם גיא (צילום: פלאש 90)

"העולם שיודע ללחוץ על ישראל לשחרר מחבלים צריך להתגייס כעת לשחרור ילדים שנחטפו בדרכם מבית הספר. התגובה העולמית הרפה מלמדת אותנו שאנחנו צריכים לסמוך רק על עצמנו וכך ננהג".