בסרטון שפרסם הערב (ה') ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא מבקש מהציבור להניח את המחלוקות מחוץ לבתי העלמין הצבאיים. מוקדם יותר פרסמנו בסרוגים את רשימת חברי הכנסת והשרים שישתתפו באזכרות בבתי העלמין הצבאיים ברחבי הארץ.אלה בתי העלמין הצבאיים בהם ינאמו השרים והח"כים

בסרטון שהוא מעין מסר לאזרחי ישראל ולמשפחות השכולות – בהן גם משפחת נתניהו – הוא פונה לציבור ולנבחרי הציבור לשמור על הממלכתיות של ימי הזיכרון ויום העצמאות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו בבקשה ליום הזיכרון (רועי אברהם, לע"ם)

"בימים הקרובים נישא את עינינו אל החלקות הצבאיות בבתי העלמין. כל מצבה שם מספרת סיפור חיים שנגדע באיבו. אחדות האבל הדוממת של בתי העלמין זועקת אלינו בימים אלה. יקירינו שנפלו, יקירינו ששילמו בחייהם למען תקומתנו, עשו זאת עבורנו – ואנחנו חייבים לעמוד יחד עבורם. מאוחדים כדי להיות ראויים להקרבתם.

אחדות היא צו השעה

"ולכן, רגע לפני הימים הקדושים שעומדים בפנינו, אחדות היא צו השעה. בחודשים האחרונים ניטש בתוכנו ויכוח חשוב בדמוקרטיה שלנו, אבל בימים אלה, אני מבקש מכל נבחרי הציבור, מימין ומשמאל, להניח בצד את הוויכוח, להשאיר אותו מחוץ לבתי העלמין. לאפשר למשפחות השכולות, לכולנו, להתייחד בדממה עם זכר יקירינו.

מגיע לכולנו לחוות את הימים הללו כשכל עם ישראל עומד מאוחד, מאחורי גיבורינו, בלי שום ויכוח. מי ייתן ונהיה ראויים להקרבה הגדולה של יקירינו, של גיבורינו".