אחרי שבשבוע שעבר הפועל ירושלים התארחה ביוון במסגרת רבע גמר ליגת האלופות, וספגה התפרעויות ומחוות אנטישימייות של האוהדים היוונים, בירושלים מתכוננים למשחק הגומלין הערב ב-19:00 בארנה. לאחר שבמקביל להתפרעויות החריגות של היוונים, האדומים מירושלים הפסידו, הם רוצים לנקום, לנצח ולהעלות לשלב חצי הגמר.

טירוף בארנה: שיא כרטיסים היסטורי

הכרטיסים למשחק המכריע כבר נגמרו מזמן, ובהפועל לא זוכרים טירוף כרטיסים כזה, היכל הארנה יהיה מלא עד אפס מקום ב-11,000 האדומים שידחפו את השחקנים על הפרקט. בהפועל התלהבו מהשיא ההיסטורי שנשבר במכירת הכרטיסים ומרגישים שאפשר לנצח, ולהמשיך את העונה הגדולה אחרי הזכייה בגביע המדינה.

שחקני הפועל, יחגגו גם הערב? (צילום: אורן בן חקון, פלאש 90)

אא"ק אתונה שניצחה במשחק שעבר, הגיעה לישראל אחרי שפורסם העונש הכבד שהוטל עלייה– עונה שלמה ללא קהל וקנס של 50 אלף יורו, בעקבות התפרעויות אוהדיה במשחק ביוון. השחקנים של אתונה שישנ במלון בירושלים, התעוררו הלילה ב-3 לפנות בוקר, לקול חזיזים ונפצים שככל הנראה הודלקו על ידי אוהדי הפועל שניסו להוציא את היוונים משלוותם, ולנקום על האירועים הקשים ביוון. בהנהלת הפועל, ביקשו מהאוהדים שיגיעו הערב, להתרכז בעידוד, ולהימנע מתקריות לא נעימות עם השחקנים והאוהדים היוונים.

הקבוצות שכבר עלו לשלב הפיינל פור, הן בון הצרפתית, ומלאגה הספרדית, כאשר הקבוצה הרביעית, תעלה מהמפגש בין טנריפה, למנרסה.

האוהדים היוונים השליכו זיקוקים ושרפו דגלי ישראל

כזכור, האוהדים השליכו אבנים וירו זיקוקים לעבר היציע של אוהדי ירושלים, בנוסף שרפו את דגל ישראל. חלק מהקהל הוברח אל מחוץ ליציעים ומספר אוהדים סבלו מפגיעות חרדה. בעקבות האירועים חשו גם השחקנים על הפרקט את החרדות והפועל הפסידה במשחק.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ירי זיקוקים לעבר יציע האוהדים בשבוע שעבר (צילום: דוברות הפועל ירושלים)

בירושלים דרשו לקיים משחק חוזר או לבטל את המשחק שהפך ללא ספורטיבי, אולם בפיב"א לא נענו לבקשה. אמש כאמור, פרסם בית הדין את העונש על אא"ק לפיו על הקבוצה הוטל עונש של 50,000 אירו ובנוסף כל משחקי הבית של הקבוצה עד לסיום העונה הבאה ייערכו ללא קהל.