יואב הורוביץ, לשעבר ראש הסגל של בנימין נתניהו, מזהיר כי במידה והרפורמה המשפטית תעבור – המפסידים הגדולים יהיו מפעל ההתיישבות והימין. "אנשים לא מבינים עד כמה בחסות בית המשפט העליון ההתיישבות בארץ ישראל הצליחה" טען בראיון ל'הארץ'.

בשיחה עם יוסי ורטר ב'הארץ' אמר הורוביץ כי זיהה אצל נתניהו שילוב קטלני ומסוכן של "רצון לנצח בכל מחיר". לדבריו: "מבחינתו להפסיד זו לא אפשרות, הוא לא ינוח עד שכל מערכת המשפט תשכב על הרצפה ותבקש ממנו סליחה. ויש לו יכולות, הוא אלוף הקמפיינים, אלוף המניפולציות".

הורוביץ, ששימש בעבר כחבר צוות המשא ומתן של הליכוד במגעים להקמת ממשלה, מונה ב-2016 לראש לשכת ראש הממשלה, בהמשך, הוא מונה למ"מ מנכ"ל המשרד והחליט לעזוב את תפקידו ב-2019.

לדברי הורוביץ שהובאו ב'הארץ', הוא עזב את לשכת ראש הממשלה לאחר שנתניהו ומקורביו לא אהבו שהמליץ לו לחתור לעסקת טיעון ולהעמיד מחליף. "אמרתי זאת כי ראיתי לאן זה הולך ופחדתי… הוא כבר לא ראה את עצמו כסתם ראש ממשלה, אלא כמשהו בין קיסר לנשיא מעצמה, התלוויתי אליו במפגשים עם פוטין, ראיתי את ההערצה וההתבטלות שלו כלפיו. ראיתי עד כמה הוא משתוקק להידמות לו".

ורטר הזהיר כי אם המחאה תדעך, נתניהו יפרש זו כהיחלשות ויפרוץ קדימה. "רק מחאה חזקה וממושכת תבהיר לו שרוב הציבור אינו מוכן לכללי המשחק האלה" אמר ל'הארץ'.

בפברואר, דיווח העיתונאי מיכאל שמש מכאן 11 כי הורוביץ, לשעבר מהאנשים הקרובים לנתניהו, משתתף בהפגנות נגד הרפורמה המשפטית. שמש דיווח אז כי "הורביץ מתנגד לרפורמה, הוא סבור שנתניהו מושפע ממצבו המשפטי וילך רחוק בעימות מול מערכת המשפט".

גם הערב נמשכות ההפגנות בתל אביב ובמוקדים רבים ברחבי הארץ נגד הרפורמה המשפטית, זאת בצל ביקורת מצד חלק מתומכי המחאה שטענו כי יש להקפיא את ההפגנות בשל המתיחות הביטחונית.