מחפשים פתרון קליל, טעים וסוגר פינה לחג? מתכון לנשיקות כרובית לחג הפסח, ללא גלוטן ודלי פחמימות.

מצרכים:

350 גרם כרובית מפורקת לפרחים (בערך 1/2 כרובית בינונית)

2 שיני שום שלמות

1.5 כוסות מים

50 גרם גבינת שמנת בטמפרוטורת החדר

150 גרם גבינת צ'דר מגורדת

2 חלמוני ביצה

1/4 כוס + 2 כפות קמח קוקוס

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף חמאה מומסת

1 כף כוסברה/עירית קצוצה, לקישוט

(צילום: עדי גבירצמן)

הוראות הכנה:

לחמם תנור ל-170C.

במחבת מעט עמוקה לשים כרובית, שיני שום ומים להביא לרתיחה ולבשל מכוסה על אש בינונית כ-15 דקות. עד לריכוך הכרובית (ניתנת למעיכה בקלות עם מזלג)

להוציא את הכרובית ואת השום מהמחבת ולהעביר למעבד מזון, ולהוסיף למעבד המזון את גבינת השמנת, צ'דר, חלמונים, קמח קוקוס (1/4 כוס) ותבלינים. לערבב במשך כמה שניות לקבלת תערובת אחידה.*במידה ונראה שתערובת נוזלית מידי תוסיפו עוד 2 כפות של קמח קוקוס.

להעביר את התערובת המוכנה לשקית זילוף עם צנתר ולהכניס מקרר לייצוב למשך 30 דקות לפחות.

אחרי ההמתנה, לזלף את התערובת בצורה של נשיקות מעל תבנית עם נייר אפייה (או משטח סיליקון) ולהכניס לתנור לאפייה למשך 10 דקות.

להוציא את התבנית מהתנור, להבריש בעדינות את הנשיקות עם חמאה מומסת ולהכניס לתנור ל-12-15 דקות נוספות.

לפזר מעל כוסברה או עירית קצוצה ולהגיש חם.

בתאבון!

באדיבותעדי גבירצמןמומחית לתזונה מאוזנתמפתחת מתכונים מדלי פחמימותללא גלוטן מהתפריט.