מבזקים
סרוגים

דרישה לבטל את שידור טקס 'האגודה לאיכות השלטון' היום בערוץ הראשון

הערב (ב') צפוי לשדר הערוץ הראשון את טקס "אביר איכות השלטון" בשידור חי. בארגון "תדמית" מתפלאים למה הערוץ הממלכתי משדר טקס של עמותה פרטית נגד התקנות של הערוץ עצמו. ומי יוכל לפקח על הנואמים בשידור החי?

תומר ניר | חדשות סרוגים
י"ב תשרי התשע"א
דרישה לבטל את שידור טקס 'האגודה לאיכות השלטון' היום בערוץ הראשון
דרישה לבטל את שידור טקס 'האגודה לאיכות השלטון' היום בערוץ הראשון צילום: מוטי שקלאר, מנכ"ל הערוץ הראשון (פלאש90)

הערב (ב') בשעה 20:00, צפוי הערוץ הראשון לשדר בשידור חי את טקס הענקת "אות איכות השלטון" לשנת תש"ע, אשר נערך מטעם האגודה לאיכות השלטון. ארגון "תדמית" שלח מכתב למנכ"ל הערוץ הראשון, מוטי שקלאר, ובו תמיהות על ההחלטה לשדר את הטקס.

במכתב, טוען הארגון כי הקשר שבין הערוץ הממלכתי לבין העמותה הפרטית, יש בו טעם לפגם, בייחוד כשחסרה שקיפות בתהליך קבלת ההחלטה לתת זמן שידור לגוף הפרטי בשעת צפיית שיא .

ב"תדמית" טוענים דם כי כש"האגודה לזכות הציבור לדעת", ביקשה בשנה שעברה לשדר את טקס הענקת "הפרס לביקורת התקשורת" היא נענתה כי הערוץ הראשון איננו משדר שידורים חיים מטקסים שאינם ממלכתיים.

חשש נוסף אותו מעלים בארגון תדמית, כי שידור חי, אינו מאפשר פיקוח על התכנים אשר יוצגו במהלך הטקס, וכי עלולים להשתרבב לשידור אמירות שאינן מתאימות לערוץ ממלכתי.

התנועה לאיכות השלטון, היא גוף א-פוליטי ברשת עו"ד אליעד שרגא. מטרתה היא להיות "כלב השמירה" של שלטון החוק וטוהר המידות. התנועה מגישה עתירות לבג"צ כמעט על כל מינוי והחלטה של הממשלה. ההתנתקות מגוש קטיף, כנראה הייתה לפי כל מנהל תקין, כי התנועה לא הגישה ולו עתירה אחת נגד הממשלה באותה תקופה.

 

האגודה לאיכות השלטון האגודה לזכות הציבור לדעת ערוץ 1 תדמית