הכשרת מטבח הינה משימה מורכבת, בטח כשמדובר בפסח, ובטח ובטח כשמדובר במטבח מוסדי. עכשיו תכפילו ל-3 מטבחים פלוס מסעדת חוף, ותוסיפו לכך את העובדה שמדובר בתאילנד. רגע לפני ליל הסדר, צוותי חברת "קשת תיירות" ו"אוזי פסח" החלו לעבוד בקאו לאק שבתאילנד כדי להכשיר את מטבחי מלון "Avani Plus" לפסח, לקראת הגעתם של מאות ישראלים לחופשת החג.
עבודת ההכשרה מובלת על ידי הרב אליהו רוטנברג וצוות נרחב של משגיחים, אשר פועלים על מנת לסיים את הכשרת המקום בצורה המהודרת ביותר. בחברה אומרים כי "הימצאותו של הרב בשטח מוודאת שניקיון, הכשרת והתקנת המטבחים לפעילות החג נעשית בצורה המהודרת ביותר".

"לאחר צחצוח ,פירוק, ניקוי והרכבה מחדש כל חלקי המטבח, התחלנו בתהליך ההכשרה לפסח הכולל: ליבון, קל וחמור – כל כלי ומה שנצרך על פי ההלכה, הגעלת כלים ומשימות נוספות נצרכות, והן רבות מאד" אמר הרב רוטנברג. "זוהי פעם ראשונה שתהיה בתאילנד חופשה ברמת כשרות כזאת. כל המטבחים במקום יקבלו התייחסות דומה וייחודית וכל יהודי שישהה כאן ידע שהוא מקבל את מערך הכשרות הטובה ביותר".
מעבר לכשרות המזון והמטבחים, מתבצעות הכנות רבות נוספות על מנת להבטיח שהות על פי ההלכה לחומרה. בין השאר נבנה עירוב מיוחד לריזורט כולו, כשהצוותים עבדו במשך שבוע שלם כדי לבנות 40 עמודים בליוויו של הרב רוטנברג ומומחה עולמי לנושא שהובא למקום במיוחד. הצוותים טיפלו גם במערך האוטומציה בחדרים ובחללי המלון, אשר שולטים במזגנים ובתאורה לשבת.

"רמת החופשה היא מהגבוהות ביותר, הן מבחינה גשמית ולא פחות חשוב – מבחינה רוחנית" אמר אליהו שוהם, מקשת תיירות. "מירב המאמצים נעשים על מנת ששני הדברים יקרו בצורה הטובה ביותר". אליהו פייגלין, מאוזי פסח, הוסיף ואמר כי "אנו מודעים לחשיבות נושא הכשרות בחג הפסח ועושים באמת הכל על מנת לאפשר חג מהודר, מכל הבחינות".

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים