במכון הלאומי לרפואה משפטית הגיבו היום (חמישי) להחלטת בית המשפט לזכות את רומן זדורוב מאשמה ברצח של תאיר ראדה ז"ל, זאת בתום המשפט החוזר שנערך בעניינו. לדבריהם, חוות הדעת של הרופאים המשפטיים ומומכי המכון תרמו לראיות שהובילו לזיכויו של זדורוב.
"המכון הלאומי לרפואה משפטית מכבד את הכרעת בית המשפט. תפקידו של המכון הלאומי לרפואה משפטית לתת חוות דעת פורנזיות בהליכים משפטיים דבר המסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת" נאמר. "על פי דעת הרוב שניתנה היום, חוות הדעת שניתנו מטעם הרופאים המשפטיים ומומחי הדנא של המכון תרמו למכלול הראיות שהובילו להחלטה".

ד״ר חן קוגל, מנהל המכון הלאומי לרפואה משפטית, הוסיף כי "אנחנו שמחים שעלה בידי המכון לרפואה משפטית לסייע לבית המשפט להגיע לחקר האמת. במשפט זה מודגמת חשיבות היותו של המכון לרפואה משפטית גוף עצמאי ובלתי תלוי שיש בידו את הידע והיכולת המקצועית לתת מענה בסוגיות פורנזיות. המכון ימשיך לתת את חוות הדעת ללא מורא וללא משוא פנים".
תגובות
דר חן קוגל אתה מלך!! וגם מאיה פורמן וכל מי שהתעקשו לדבר אמת בבית המשפט כנגד כל הלחצים להשחתה מהפרקליטות. אתם הגיבורים בפרשה הזו. כמה קשה לעמוד ולהילחם בשחיתות!!!
הבעייה לא ידוע מי רצח זה לא ידוע .אין הוכחות אז צריך לשחרר כל אדם גם עם הוא רצח אבל לא הוכח .אז תאכלו את הכובע