המאבק בליכוד נמשך: שר הכלכלה ניר ברקת קרא היום (שני) לחברי הקואליציה לעצור את חקיקת הרפורמה המשפטית ולפעול להרגעת הרוחות והמחאה הציבורית. דבריו נאמרו לקראת סיום ישיבת ראשי הקואליציה, ועל רקע האיומים של איתמר בן גביר בפירוק הממשלה.

"אני קורא לכל עמיתיי בממשלה, בליכוד ובמפלגות השותפות בקואליציה – להתלכד מאחורי ראש הממשלה ולגבות אותו בעצירת החקיקה" אמר ברקת. "אסור לנו להביא להפלת ממשלת ימין במו ידינו. כוחנו באחדותנו".

במקביל, שר התפוצות והשוויון החברתי עמיחי שיקלי הודיע כי החליט לסיים את ביקורו באירופה וישוב ארצה הערב.

גם ח"כ אלי דלל אמר כי "אני מגבה את רה״מ נתניהו ואת ראשי הקואליציה בעצירת החקיקה. אין ספק בכך שהרפורמה נחוצה והכוונות שלנו לאיזון בין הרשויות היו טובות, אך שגינו בדרך. זמן למנהיגות, לקיחת אחריות, עצירה. נחגוג את חג הפסח וחג העצמאות, ונציין את ימי הזיכרון הלאומיים. זו שעת רצון ואני תקווה שנעשה את התיקונים הנדרשים בצורה אחראית ובהסכמה רחבה. עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל".

כאמור, על רקע השביתה במשק והניסיונות של נתניהו לרתום את ראשי הקואליציה לעצירת החקיקה, השר לבטחון לאומי ויו״ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר מאיים בשיחות סגורות ואומר כי אם תיעצר החקיקה מפלגת עוצמה יהודית תפרק את הקואליציה.

״היום הזה נפל דבר בישראל. הקולות של הטייסים שווים יותר מהקולות של גולני ומג"ב. הקולות של צהלה שווים יותר מהקולות של דימונה ובאר שבע, והקולות של אנשי ההייטק שווים יותר מעובדי הכפיים" כתב בן גביר בטוויטר. "אסור לעצור את הרפורמה במערכת המשפט ואסור להיכנע לאנרכיה״.