ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ משה סולומון (הציונות הדתית) להנצחת פועלו של הרב חיים דרוקמן זצ"ל.

החוק צפוי לעלות בקרוב לאישור בקריאה טרומית במליאת הכנסת.

לפי הצעת החוק, יוקם מכון ומרכז הנצחה למורשת של הרב דרוקמן, שיכלול מוזיאון ומרכז ארכיון רשמי, ויופעל על ידי מועצה ציבורית בת 19 חברים, שיורכב מנציגי משרדי ממשלה, אנשי אקדמיה ונציגים מטעם תנועת בני עקיבא ושל החמ"ד.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הרב דרוקמן מספר על הפגישה עם הרבי (באדיבות JEM)

"נמשיך להנציח את מורשתו"

מנהיג הציונות הדתית, הרב חיים דרוקמן זצ"ל הלך לעולמו במהלך חג החנוכה האחרון בגיל 90, כתוצאה מסיבוכים של מחלת הקורונה. הרב, ניצול שואה, היה מתלמידיו הקרובים של הרב צבי יהודה קוק זצ"ל, עמד בראש ישיבת ההסדר אור עציון, מרכז ישיבות בני עקיבא, איגוד ישיבות ההסדר, חבר כנסת וחתן פרס ישראל.

ח"כ משה סולומון הגיב להחלטת ועדת שרים: "קידום מורשתו והליכותיו של הרב דרוקמן הן חובתי האישית כמי שנשען על תמיכתו בימים הראשונים כפעיל חברתי בפריפריה, ומי שזכה לקבל את בירכתו להיבחר לכנסת ישראל. דווקא בימים כאלו של כיתוב ושסע מורשתו המיוחדת שבליבה שאיפה לאחדות וקבלת כל אדם צריכה להיות נר לרגלנו. בעזרת ה' נמשיך להנציח את מורשתו למעננו ולמען הדורות הבאים כאן בארץ ישראל."