ממשלת ימין על מלא? בפעם השנייה בחודשיים האחרונים, ישראל לא הגיבה לירי הרקטה מרצועת עזה אמש, שנפלה בשטח פתוח במועצה האזורית שער הנגב. על פי ההערכות, ייתכן שההימנעות הישראלית מגיעה על רקע הפסגה המתוכננת בשארם א-שייח שתתקיים בהמשך היום, במטרה להרגיע את המתיחות לקראת חודש הרמדאן.

למרות זאת, באופוזיציה מיהרו לתקוף את הממשלה על היעדר התגובה לירי מהרצועה. "מדיניות העדר התגובה של הממשלה בדרום ובצפון משדרת חולשה" אמר חבר ועדת החוץ והביטחון, ח"כ גדעון סער. "הכלת פיגועים וירי רקטות לא תביא לשקט אלא להתדרדרות ביטחונית".

יו"ר סיעת ישראל ביתנו עודד פורר אמר כי "בהרכנת ראש ובהשפלת מבט בפני הטרור, שינתה ממשלת נתניהו-בן גביר את המדיניות של הממשלה הקודמת, מהתקפה להתקפלות. המעבר ממדיניות תקיפה ויוזמת שהגיבה לכל ירי, למדיניות הכלה והבלגה קרה מהר ממה שציפו כולם. רקטה ועוד רקטה והטפטופים חזרו. על החולשה של הממשלה הרעה הזו נשלם כולנו ביוקר".

ח"כ דבי ביטן מיש עתיד אמרה: "עוד לילה לא שקט מלווה בחרדה ודריכות לשיגור הרקטה הבאה. מתחילת השנה 36 רקטות שוגרו לעבר שדרות והעוטף. אמש שוגרה רקטה מועצת שער הנגב מספר דקות לפני קיום המחאה לשמירת הדמוקרטיה בנס לא נגרם אסון".

"לדאבוני טרם ממשלת ישראל ימין מלא על מלא הגיבה וכך עשתה גם כשנורתה רקטה לפני כעשרה ימים. לא בכדי הסקרים מראים שהממשלה הקודמת לפיד-בנט הייתה טובה יותר ובטוחה יותר" הוסיפה וטענה. "כיום יש לנו מדיניות הבלגה והכלה שמאפשרת שיגור רקטות לעברנו, מה שממשיך לפגוע בחוסן האישי והבטחוני של האזרחים. אה נזכרתי – יש דברים חשובים יותר מחיינו: הפיכה שלטונית להכשרת שחיתות וטובות הנאה פרסונאליות. בושה מלא על מלא!".