בדיוק שבוע עבר מאז הפיגוע הקשה ברחוב דיזנגוף בתל אביב, בו נפצע קשה, אור אשכר, ביחד עם חבריו, רותם מנסנו, ומיכאל אוסידון. כעת, לי מנחם, חברתו של אור שעדיין שוכב במצב קשה בבית החולים איכילוב, שיתפה קצת מהתחושות ושעוברות עליה ועל משפחות הפצועים מאז הפיגוע הנורא. בסטורי שהעלתה בחשבון האינסטגרם האישי שלה זעקה לי: "לא מבינה איך אנשים ממשיכים לחיות".

"לצאת שעה מפתח בית החולים נראה כמו סיוט"

חברת הפצוע שיתפה את רגשותיה בסטורי מטלטל וכתבה: "היום לפני שבוע בדיוק ב-20:38 יריה אחת ירתה באהוב ליבי ובעוד כל-כך הרבה לבבות בדרך, לבבות שמאז מדממים בלי הפסקה. אמנם בזמן עבר שבוע אבל אני מרגישה ביום אחד ארוך שלא נגמר. שבוע שהבנתי מה זה כאב שמפלח כל ס"מ בגוף, שהורס את הנשמה וגומר על כל חלקה טובה. שבוע שלצאת לשעה מפתח בית החולים נראה כמו סיוט. שבוע שהמקום הבטוח שלי בעולם זה בבית החולים על ידך. שבוע שאני לא מבינה איך אנשים ממשיכים לחיות. שבוע שמאות חברים לא עוזבים את בית החולים, לא עוזבים אותך, את המשפחה שלך ואותי".

"שבוע שהבנתי כל-כך הרבה דברים שלא הייתי אמורה להבין בגיל 31.שבוע שאני לא ישנה בלילות ונרדמת רק כשאני לידך. שבוע שהבנתי שכשאנחנו רואים פיגוע בחדשות, חוץ מהנפגע בפיגוע, נפגעים עוד עשרות אנשים מאחוריו. שבוע שעוד אכתוב עליו הרבה כי אני מרגישה שאני צריכה להקיא את כל הרגשות החוצה. שבוע".

זירת הפיגוע בדיזנגוף (צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90)

אחד הפצועים במסר: "תמשיכו להתפלל חזק בשביל אור ורותם, אנחנו באמת צריכים את הניסים האלה"

כזכור ביום חמישי האחרון הגיע המחבל  מועתז חואג'א, בן 23 מהכפר נעלין לרחוב דיזנגוף בתל אביב ופתח בירי לעבר המבלים במקום.  חואג'א חוסל סמוך לזירת הפיגוע על ידי לוחמים ששהו בקרבת המקום. בפיגוע הקשה נפצעו באורח קשה אור אשכר ורותם מנסנו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הפצוע שהשתחרר, מיכאל אוסדון, מודה למשתתפים (קדם לוי)

גם חברם מיכאל אוסידון נפצע באורח קל והוא כבר הספיק להשתחרר מבית החולים ואף להגיע לתפילה שהתקיימה לרפואת חבריו סמוך לבית החולים. אוסידון שהתרגש מהתפילה דיבר עם המשתתפים ואמר: "סימנו וי אחד בזכות הקב"ה אבל יש לנו עוד 2 שאנחנו צריכים לסמן בעזרת ה', תמשיכו להתפלל חזק בשביל אור ורותם, אנחנו באמת צריכים את הניסים האלה, ורק ביחד ננצח. זה באמת מאד מרגש שכולכם באתם ועזבתם את הדברים שלכם בשביל להתפלל"