חדשות

ח"כים שחתמו על מכתב נגד גלנט: "סומכים על השר"

התחרטו מהר: קבוצת ח"כים מהליכוד וש"ס הודיעו כי הם מושכים את חתימתם מהמכתב הדורש מהשר גלנט לשחרר את העצורים המנהלים. הח"כים טענו: "קיבלנו סקירה ביטחונית על הצורך המהותי במעצרים המנהליים"

ביסמוט (נעם מושקוביץ דוברות הכנסת)
| ביסמוט (נעם מושקוביץ דוברות הכנסת) צילום: ביסמוט (נעם מושקוביץ דוברות הכנסת)

אחרי שחתמו על מכתב בו נכתב האשמות קשות, נגד שר הביטחון גלנט, ובו דרשו את שחרורם של ארבעת תושבי השומרון שנעצרו לאחרונה במעצר מנהלי. קבוצת ח"כים מהקואליציה התחרטה והחליטה לתמוך במעצרים מנהליים של יהודים, בדומה להתנהלות שר הביטחון, הקודם, בני גנץ אותו הרבו לתקוף בעקבות התנהלות השמאל.

קבוצת ח"כים, מהחותמים על המכתב נגד גלנט התחרטו והודיעו כי הם מושכים את חתימתם. בהודעה שפורסמה על ידי עמית סגל בחדשות 12 הבהירו הח"כים: "קיבלנו משר הביטחון גלנט סקירה ביטחונית על הצורך המהותי במעצרים המנהליים".

קבוצת חברי הכנסת בראשות של ח"כ בועז ביסמוט מהליכוד שרק לפני מספר ימים חתמה על המכתב התוקפני נגד חברם לקואליציה, עשתה סיבוב פרסה מהיר והודיעה כי היא חוזרת בה. חברי הכנסת פתחו ואמרו: "לאחר שקיבלנו משר הביטחון גלנט סקירה ביטחונית על הצורך המהותי במעצרים המנהליים, שמתבצעים במשורה, החלטנו למשוך את חתימתנו מהמסמך הקורא לשחרר את העצורים המנהליים".

הח"כים הוסיפו: "אנו סומכים על החלטת שר הביטחון, שהתקבלה לאור המלצות שירות הביטחון הכללי, ועל סמך שיקולים ביטחוניים בלבד. לנו, בתור נבחרי ציבור, יש אחריות להרגיע את הרוחות".

על המכתב המסתייג חתמו חברי כנסת מהליכוד: ח״כ בועז בסימוט, ח״כ אושר שקלים, ח״כ צגה מלקו, ח״כ מושיקו פסל, ח״כ אלי דלל, ח״כ דן אילוז, ח״כ יונתן משריקי, ומש"ס: ח״כ משה, ארבל ח״כ אוריאל בוסו, ח״כ ארז מלול, ח״כ סימיון מושיאשוילי, וח״כ יוסי טייב.

נתניהו וגלנט בהערכת מצב בפיקוד צפון (נתניהו וגלנט, ארכיון (צילום: לע"מ))

כזכור במכתב שיזמה ח"כית לימור סור הר מלך ותקף את השר גלנט בעקבות החתימה על המעצרים המנהליים נגד יהודים נכתב: "בשבוע שעבר, בעיצומו של גל טרור רצחני ביותר, החליט השר גלנט לחתום בעצמו על שני צווי מעצר חדשים לשני תושבי השומרון – דוד חי חסדאי, נשוי ואב לשניים, וצדוק הכהן, קטין בן 17 ולהאריך בשלושה חודשים נוספים את מעצרו של אלחי כרמלי".

הח"כים הוסיפו ותקפו: "הטלת צווי מעצר אלו, זיכתה את ממשלתנו בתואר המפוקפק של הממשלה שעצרה במעצר מנהלי את מספר המתיישבים הגדול ביותר ב-30 השנים האחרונות.אנו סבורים ששימוש במעצר מנהלי, ללא קיום הליך משפטי, צריך להיות שמור למקרים קיצוניים מאוד, כמו אלו המוכרים לנו בפעולות של אויבים רצחניים מקרב שונאי ישראל".

תגובות

3
2
כץ
16.03.23

בקיצור, כל השווארצע חייעה חתמו.

1
כדאי לאדיוטים לזכור ....
16.03.23

בלי גלנט כשר הבטחון הממשלה הזו לא תחזיק מעמד אפילו שבוע ...

1
אלה אנשים רציניים ? אלה יחוקקו כאן חוקים
17.03.23

ועוד כדאי לאידיוטים האלה - קודם לבדוק את הפרטים ורק אחר כך לשלוח לגלנט מכתב. הבעייה עם אנשי הימין - מתלהמים בלי קשר לעובדות ובלי נסיון מינימלי לבדוק אותן. העיקר לצאת לתקשורת עם מכתב... ליצנים.