בדרך לפשרה? נשיא המדינה יצחק הרצוג יציג הערב (רביעי) בשעה 20:30 את "מתווה העם" לשינויים במערכת המשפט. זאת לאחר שבועות של מגעים בין הצדדים במטרה להגיע לפשרה סביב הרפורמה המקודמת על ידי הממשלה.

בעקבות הפרסום, גורם בכיר בממשלה אמר כי הם "לא מכירים את פרטי מתווה הנשיא. אחרי שנראה ונלמד אותו – נגיב".

פרסום המתווה של הרצוג מגיע אחרי שעות של פגישות בין בכירי הקואליציה במטרה לגבש חזית אחידה לגבי הרפורמה ופשרות אפשריות. ראש הממשלה בנימין נתניהו נותר בארץ ודחה את טיסתו המתוכננת לברלין, וקיים בלשכתו בכנסת פגישות עם יו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן, שר החינוך יואב קיש ושר הפנים אריה דרעי, ואף שוחחו בטלפון עם שר המשפטים יריב לוין שיושב שבעה בעקבות מותו של אביו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רוטמן ומזכיר הממשלה יוסי פוקס נכנסים ללשכת נתניהו ארכיון (צילום: בנצי רובין\סרוגים)

עוד דווח מוקדם יותר כי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' יקצר את ביקורו בארה"ב ויחזור הערב לארץ, כשהוא מבטל את השתתפותו בכנס של שרי אוצר בפנמה. בהודעתו נאמר כי סמוטריץ' יחזור לארץ על מנת להשתתף וללוות את תהליך החקיקה וההידברות ברפורמה המשפטית.