שמחה רוטמן, חבר הכנסת ויו"ר ועדת חוקה, נמצא באופן קבוע בכותרות העיתונים ומהדורות החדשות סביב הרפורמה במערכת המשפט.
רוטמן, אדם דתי ושומר מצוות, התראיין בחודש שעבר לאולפן שישי של חדשות 12, אך ביקש כי הריאיון לא ישודר בליל שבת. בחדשות 12 בחרו שלא להתייחס לבקשתו של רוטמן והריאיון שודר במהדורת ליל שבת של הערוץ. כעת, לאחר נזיפה שקיבלו חדשות 12, אולפן שישי מפרסם את התנצלותו על שידור הריאיון עם חבר הכנסת רוטמן בשבת.
"פגיעה בערכיו ואמונתו"
האירוע יצר סערה ציבורית וכעס בקרב קהל הצופים שטען כי ישנה פגיעה בערכיו ואמונתו הדתית של רוטמן וכי על חדשות 12 לכבד את בקשתו של חבר הכנסת.
בעקבות המקרה הגיש יו"ר ארגון "בצלמו", שי גליק, פנייה לנציב פניות הציבור של הרשות השנייה ובעקבות כך, נזף דוד רגב, נציב פניות הציבור של הרשות השנייה, במהדורת "אולפן שישי" של חדשות 12.
מדוד רגב נמסר: "צפיתי בתוכן ומצאתי כי על אף שהכתבה תואמה מראש כפי שטוען הגורם המשדר ועל אף שהיה ידוע לצוות עוזריו של חבר הכנסת רוטמן כי הכתבה תשודר בליל שבת, לא היה מקום לשדר את הקטע בו חזר בו ח"כ רוטמן מכוונתו להתראיין בשל קדושת שבת. גם אם חזר בו ברגע האחרון, היה מקום לכבד את בקשתו של ח"כ רוטמן ולא לשדר את הקטע בליל שבת".

אולפן שישי של חדשות 12 דחו תחילה את טענותיו של חבר הכנסת וטענו כי הוא הצטלם בעבר ללא כל הסתייגות לכתבות אולפן שישי שמשודרות בשבת, הדבר תואם אל מול הדוברת האישית של חבר הכנסת ובמהלך שלושת הימים בהם ניהל את דיוני הועדה אל מול המצלמות ידעו רוטמן והדוברת שלו כי הכתבה מיועדת להיות משודרת במהדורת ערב שבת.
לאחר קבלת הנזיפה מנציב פניות הציבור בחרו במהדורת אולפן שישי שכן להתנצל בפני חבר הכנסת רוטמן.
ממהדורת אולפן שישי נמסר: "בחרנו להציג את ראשית הריאיון על מנת להסביר לצופינו שבהחלט נעשה מאמץ לקבל את תגובתו ועמדותיו ולהציג בשקיפות את הסיבה שדברים אלה נפקדים מהכתבה. לא הייתה כל כוונה לפגוע ברגשותיו ואנו מצרים על כך באם נפגע".
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
חילוני
החלטתם לשבור את הסטאטוס קוו? אז זה עובד גם הפוך. נפסיק להתחשב בכם!
07:24 13.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוחאי
דתות רק מביאות צרות לאנושות, מסעות הצלב של הנוצרים, ג'יהד של מוסלמים, מלחמה בין יהודים וערבים, כפייה דתית... העולם היה יכול להיות מקום פי אלף יותר טוב אם לא היתה...
דתות רק מביאות צרות לאנושות, מסעות הצלב של הנוצרים, ג'יהד של מוסלמים, מלחמה בין יהודים וערבים, כפייה דתית... העולם היה יכול להיות מקום פי אלף יותר טוב אם לא היתה דת בכלל, וכל איש היה רק עושה טוב לשכניו וחבריו
המשך 22:21 12.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודיה גאה
בתגובה ל: יוחאי
מי שמנותק מאמונה אין לו למי לפנות בשעת צרה.
07:13 13.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בהחלט
בתגובה ל: יהודיה גאה
זה באמת עבד ממש טוב בשואה
08:26 13.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ב. ר.
למה אתה חושב פתאום שבלי דת אנשים יעשו טוב לשכנים וחברים??
01:06 19.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
א
של שקרנים עוכרי ישראל
18:16 12.03.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר