חדשות

רקטור אוניברסיטת תל אביב: סתימת פיות באקדמיה

רקטור אוניברסיטת תל אביב יוצא נגד חבריו לספסלי האקדמיה בטקסט חסר תקדים, הפרופסור מרק שטייף חושף בפנייה שכתב למרצים לאחר פתיחת "שבוע הדמוקרטיה" באוניברסיטת תל אביב כיצד התאכזב מההשתקה באוניברסיטה ומהאחדות המחשבתית.

רקטור אוניברסיטת תל אביב: סתימת פיות באקדמיה
צילום: Photo by Tomer Neuberg/Flash90

רקטור אוניברסיטת תל אביב הפרופסור מרק שטייף, יצא כנגד חבריו לאקדמיה בגילוי לב חריג כנגד התנהלותם סביב הרפורמה המשפטית במסגרת הדיונים שהתקיימו לרגל "שבוע הדמוקרטיה" שנפתח באוניברסיטת תל אביב.

שבוע שמסגרתו היו אמורים להתנהל דיונים פורים מכל צידי המתרס בנוגע לקווי השבר בחברה הישראלית וביחס לרפורמה המוצעת במערכת המשפט.

את פנייתו פתח הפרופסור מרק שטייף באמירה צינית כנגד חד צדדיות האירוע: "שלום לחברי וחברותי ממטה המחאה, שבוע הדמוקרטיה התחיל במפגן מרשים ואתם ניצחתם."

הפרופסור המשיך והביע את תסכולו כלפי אנשי הסגל שתכננו את אירועי השבוע: "הבאתם אנשים נחושים בצדקת הדרך לדבר ולחזק אנשים אחרים שמשוכנעים בה בדיוק באותה המידה. אם היה בקהל הזה מישהו שהתלבט בכנות או בתמימות בין תמיכתו ברפורמה להתנגדותו לה, הרי שהוא לא נשאר שם כבר אחרי הדובר השני או השלישי."

בהמשך לכך האשים פרופסור שטייף את אותם אנשי הסגל : "לא באנו לשמוע את מי שחושב שונה מאתנו, ואפילו לא את מי שלא יודע מה הוא חושב ורוצה לשאול שאלות. באנו להפגין, להרצות, להטיף, להתנשא ולספר לכולם עד כמה אנחנו טובים, נאורים, חכמים ונאמנים לדרכנו, בעוד שכל מי שאיננו אתנו הוא אדם חשוך תומך דיקטטורה ונטול מוסר."

הרקטור המשיך והטיח את תסכולו בחברי הסגל: "במקום לדבר על מה כן אפשר לעשות בחרנו להתבצר בעמדותינו ולדבר רק על מה שאי אפשר. בחרנו לסרב לשמוע."

ובסופו של דבר אף הצהיר: "כאב רב, אין אלא להודות בכך שהדיבור על סתימת פיות באקדמיה איננו עלילת דם. אם הייתה לי תקווה לכך שיתפתח משהו קונסטרוקטיבי ומועיל באוניברסיטת תל אביב בשבוע הדמוקרטיה הזה, הרי שהיא חוסלה באחת."

את הטקסט החסר תקדים שיוצא מכותלי האקדמיה וחושף את חילוקי הדעות שעד עכשיו נותרו מוסתרים מאחורי הקלעים חתם במילים : "עצוב. ניצחתם."

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

17
11
אס
12.03.23

שמאלנים וערבים בללידיכם לא יהיה מספיק זבל במדינה לכן אפשר לוותר עליכם זבלים אקדמיה של העתקות בשטח אתם סתומים

1
נמאס מהסתה
12.03.23

נמאס לי בלעדיכם* אין מקום לגזענות וטמטום באקדמיה, ולכן עמדות כאלו נשמעות פעם אחת ואז מעיפים את הדביל שהשמיע אותן, אין שום בעיה עם זה. ובלעדי טיפשים כמוך לא היה על מי לצחוק, אבל לפחות תנסו להישמע רציניים מדי פעם

2
רק שואל
12.03.23

ד"ר לרפואה, לוחם סיירת מטכ"ל, אנרכיסט ידוע לכל איש זכות לדעה ולכולנו קול אחד קלפי... אבל נו באמת, איזה מדינה זאת תהיה כשישארו רק חדלי אישים כמוך. תחזרו לחקלאות בעל? תחיו על קצבאות של יהדות ארה"ב {ישלחו לכם?}, תרכבו על חמורים? {יהיה בכלל מספיק קש להאכיל אותם ואותכם?}.

3
טליק
12.03.23

חלאס די להשחיר ולבזות את כל המוסדות שמתנגדים לניסיון ההשתלטות שלכם. "סתימת פיות" אומרים מי שנציגיהם רודפים לכל קצוות הארץ אחרי מופעי תרבות כדי לבטלם. מי שמפיץ רעיונות ארסיים ושפת ביבים ברשתות נגד כל ערך ומוסד שלא נראה לו. תתביישו. תתביישו.

10
מ.א
12.03.23

שלום לרקטור מר שטייף. חבל שרק עכשיו הבנת את הטירוף הזה , הטירוף הזה קיים בכל האוניברסיטאות בתוך הקו הירוק , וכשעולה על כולם היא האוניברסיטה שאותה אתה מנהל , שהדיקטטורה האקדמית שולטת בה למעלה מ 50 שנה , משמח לשמוע סוף סוף , שהבאת לקידמת הבמה את הגועל נפש , של רק דעה אחת שמאלנית קיימת ודעה של למעלה מחצי עם לא נחשבת , הבנת מהיכן השינאה השיסוי וההסתה כלפי אלו שבחרו נכון והביאו לממשלה הנוכחית את רצונם ברפורמה . כן גם באקדמיה ....

1
אסתר
12.03.23

מוטב מאוחר... תודה לך מר שטייף, ישר כוח, האנשים המלומדים והנאורים ברחו מלהבין את הלא מלומדים, הם נחשבו נחותים בעיניהם, לא היה להם האומץ לקום וליישם את התאוריות הדמוקרתיות שהם לימדו בכיתה, מה שניקרא תאוריה לחוד ומעשים לחוד, הפחד מהחברה הקרובה להם העליתה הנאורה גרמה להם להיסתופף בתוכה ולסגור עינים. לא מה ומי האדם העומד מולם אלא מה היתה השכלתו.

2
אסתי
12.03.23

@אין מה להוסיף על מה שכתבת, כל כך נכון.

3
רננה
12.03.23

צריכים לסדר לו דחוף אבטחה... העדר המוסת לא אוהב אנשים חושבים. חייב אבטחה צמודה דחוף. מי יודע מה הנאורים בעיני עצמם מסוגלים לעולל לאיש שלועג לעדר המוסת...

9
לא לכל שטות צריך להביא דעה נגדית
12.03.23

זה בערך כמו דיון על בעד ונגד אונס קטינים.