קצר בתקשורת בין רבני הציונות הדתית לסיעת הבית היהודי הביא לאישורו של חוק הפונדקאות בממשלה.

הבוקר פרסמנו בסרוגים כי מועצת הרבנים המייעצת לבית היהודי בנושאי דת ומדינה החליטה לא להפיל את חוק הפונדקאות באמצעות הטלת וטו על החוק. בכינוס מיוחד של מועצת רבני הבית היהודי בראשות הרב חיים דרוקמן שהתקיים ביום חמישי דנו הרבנים על החוק, אך בסופו של דבר לא הוציאו הודעה חד משמעית על התנגדות לחוק.

אלא שבעקבות הפרסום הבוקר בסרוגים, הוציא הרב חיים דרוקמן הודעה לפיה הדברים אינם נכונים: " הידיעה על עמדתי ועל החלטת הרבנים בקשר לחוק הפונדקאות שקרית", אומר הרב לסרוגים, "לאחר שהתבררה המגמה האמתית של החוק, דעת כל הרבנים היתה שצריך להיאבק בו בכל דרך על מנת שלא יתקבל. חוק זה, אם יתקבל, יהווה דגל שחור בספר החוקים של מדינת ישראל. זהו חוק אנטי יהודי ואנטי מוסרי ופוגע בדבר היסודי ביותר בחברה האנושית – ערכי המשפחה."

וכעת מתבררת הפארסה והקצר בתקשורת בין מועצת הרבנים המייעצת למפלגה ובין הסיעה.

כפי שפורסם בסרוגים החוק אכן עלה מחדש לדיון בין הרבנים. כל הרבנים שהשתתפו בדיון אמרו כי מדובר בחוק גרוע שיש להפילו. אלא שבשל החלטתם הקודמת לפני שבועיים, שלא להטיל וטו על החוק, חלק מהרבנים אמרו בדיון כי החלטה מחודשת על הפלת החוק, תביך את הרבנים בייחוד לאור ההסכמות שבין הבית היהודי ליש עתיד, סביב הדיל שבין חוק הפונדקאות לחוק שחרור המחבלים. אחד הרבנים אמר בדיון, כי מבחינתו הוא מוכן למבוכה של כמה ימים עם חברי הכנסת של המפלגה, מאשר לתת לחוק שיהרוס את עם ישראל להרבה שנים. דעתם של רוב הדוברים הייתה זהה, עדיף לצאת רע עכשיו מאשר לאשר את החוק.

בסופו של הדיון החליטו הרבנים להורות לבית היהודי להפיל את החוק ובעצם לבטל את החלטתם הקודמת מלפני שבועיים. אלא שהמסר שעבר לסיעת הבית היהודי שהרבנים לא קיבלו החלטה ובעצם משאירים את ההוראה הקודמת מלפני שבועיים, דהיינו – מצביעים נגד בממשלה אך לא תוקעים את החוק. בהתאם להודעתו התקבלה בסיעה שישי החלטה בעניין.

כשנודע לרבנים כי זו עמדת הסיעה הם התחילו במסע לחצים על הבית היהודי לשנות את ההחלטה. גם הבוקר עוד ניסו הרבנים ליצור קשר עם חברי הבית היהודי, אך אלה טענו כי מאוחר מדי וכי ההצעה כבר עלתה לסדר היום של הממשלה ומאוחר יותר היום כבר עברה. כעת מנסים למצוא אפשרות לטרפד את החוק מחדש דרך הדיונים בועדות ובמליאת הכנסת. נשק הערר בו השתמשו בפעם הקודמת אינו אפשרי מכיון שמדובר בדיון שני על החוק.

בשורה התחתונה חוק הפונדקאות עבר למרות התנגדות הרבנים, שצריכים כעת לבדוק את ציר הדיווח בינם ובין המפלגה.