במסגרת הסכם פשרה שנקבע בבית המשפט המחוזי מרכז, מנויים זכאים של חברת הוט יקבלו הטבות בסך של כ-עשרה מיליון שקלים. בנוסף על כך, החברה תתרום 2 מיליון שקלים לגופים ולמוסדות ציבוריים אותם היא משווקת.
הסדר הפשרה הגיע לאחר תביעה ייצוגית שהוגשה כנגד החברה בשנת 2019, במסגרתה התלוננו התובעים כי חברת הוט לא דאגה להודיע ללקוחות המנויים במסגרת עסקאות הקצובות בזמן, כי בתום התקופה דמי המנוי החודשיים יעלו. חברת הוט דחתה את טענותיהם של הלקוחות וטענה כי היא התנהלה על פי דין ואכן הודיעה ללקוחות על סיום תקופת העסקה.
הזכאים לפיצוי
הזכאים לפיצוי מהוט הם בעלי המנויים אשר דמי המנוי שלהם עלו מבלי שהחברה יידעה אותם על כך. על פי ההסדר שהוסכם חברת הוט תפצה את כל הזכאים בשוברי 'קרדיט' אותם יוכלו הלקוחות לממש בספריית התוכן המקוון של החברה. נכון לרגע זה סכום הקרדיט המדויק שיקבל כל לקוח אינו נקבע.

מצד התביעה נמסר כי מדובר בהסדר שמיטיב עם חברי הקבוצה, וכי הסדר הפשרה שאושר מעניק ללקוחות שירותים שימושיים, עליהם הם ממילא משלמים, ללא כל תשלום וכי ההסדר תורם בצורה משמעותית למגזרים הנזקקים לכך.
מחברת הוט נמסר: מתוך הרצון של חברת הוט בשקיפות היא מעדכנת את לקוחותיה בכל האמצעיים האפשריים על סיום מבצעים וכי החברה הגיעה להסכם פשרה שהוא לפנים משורת הדין ויעניק הטבות ללקוחות החברה. יישום ההסכם יצא לפועל תוך מספר חודשים וכלל הלקוחות הזכאים יקבלו מסרון SMS אישי.
לא הפעם הראשונה
מבחינת חברת הוט זוהי אינה הפעם הראשונה בה היא נתבעת בסכומי ענק על ידי לקוחותיה. בשנה החולפת החברה הגיעה לבתי המשפט מספר פעמים לאחר שנתבעה על ידי לקוחות זועמים. רק בחודש ספטמבר האחרון קבע בית המשפט כי החברה תשלם עשרות מיליוני שקלים ללקוחותיה על כך שלא עמדה בזמני המענה במוקדים הטלפוניים שלה ובנוסף נקבע כי החברה תשלם סכום של 2 מיליון שקלים על כך שלא ניתקה לקוחות כאשר ביקשו אלא רק לאחר חודשים רבים.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים