יום דגני הבוקר הבין לאומי נחגג השבוע, מסיבה שאינה ידועה. אבל מה זה משנה? כל יום הוא סיבה למסיבה, ולכן לכבוד היום המיוחד הזה, הנה עשרה דברים שלא ידעתם עליהם:
1. בשנת 1863 ג'יימס כיילב ג'קסון המציא מאכל חדש שהיה מורכב בעיקר בקמח גרהם עשיר בסובין. באותה התקופה גם ג'ון הארווי קלוג המציא ביחד עם אחיו ויל קית' מוצר דומה, שהוכן דווקא מקמח תירס. לשניהם הם קראו גרנוּלה. בעקבות תביעה מצידו של ג'קסון עבור השם של הפטנט, שינו האחים את שמם של הדגנים לגרנוֹלה המוכרת כיום, ומשם הכל היסטוריה.
2. לאחר מריבה בין האחים לגבי עתיד המאכל החדש, קית' הקים את חברת Battle Creek Toasted Corn Flake, שמאוחר יותר הפכה להיות החברה המוכרת שהיא היום – קלוגס
3. שיווקם הראשוני של הדגנים ברחבי ארצות הברית נעשה באמצעות הדואר
4. תופתעו לדעת שאם אתם אוכלים את דגני הבוקר שלכם בקערה עם חלב – זה נחשב מרק

5. דגני הבוקר יכולים להיאכל גם בגרסה חמה שכולכם מכירים – דייסה
6. גם מוזלי נחשב לדגני בוקר, שכן הוא מורכב ברובו משיבולת שועל, בתוספת פירות ואגוזים
7. עד מלחמת העולם השניה, נחשבו הדגנים לארוחה בריאה וקלה. במהלך המלחמה התחילו חברות הדגנים לראות בילדים כקהל יעד למוצר, והתחילו להוסיף סוכרים על מנת להמתיק ולשפר את הטעם, שיתאים לילדים
8. ילדי ישראל יקראו לרוב דגני הבוקר "קורנפלקס", שזה בכלל סוג אחד ספציפי של דגני בוקר, אבל השם העברי הרשמי שלהם בשפה העברית הוא בכלל מִדְגַּנִּים

9. הצלם לוק סטפנסון שם לב בזמן ארוחת הבוקר שלו כי כל פתית קורנפלקס שונה מחברו, ולכן החליט לצלם כל אחד מהם. לשם כך, קנה חפיסת קורנפלקס 500 גרם של חברת קלוגס. בעקבות הצילום גילה סטפנסון כי יש בחבילה 7,122 פתיתים
10. המילה הלועזית לדגני בוקר, Cereals, מגיעה משמה של אלת הקציר והחלקאות הרומית Ceres.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים