איתי אסמן, יועצו של השר למורשת עמיחי אליהו תוקף את המכינה בעלי שמבקשת "לשבת לדבר" עם מפגין שמאל שהניף בהפגנה שלט בו נכתב: "מכינת עלי, היא האויב", ומכנה את המהלך "כשל חינוכי".

בקבוצת ווטסאפ בו חבר אסמן, בה חברים פעילי ימין ופעילים למען היהדות, העלו את הפרסום בו מבקשת המכינה ממי שמכיר את הפעיל שהניף את השלט ליצור איתם קשר: "עזרו לנו למצוא את האדם שנשא את השלט אתמול בהפגנות. נשמח להזמינו לביקור, קפה ומאפה, כדי להיפגש להכיר ולשוחח. אנשים אחים אנחנו", נכתב בפוסט של המכינה בפייסבוק.

בתגובה לדברים כתב איסמן כי הפוסט הזה של המכינה או 'כשל ערכי'. לאחר מכן הסביר, כי לא מדובר באהבת חינם, וכינה את מי שחושב כך "שטחיות וחוסר הבנת המציאות"

איתי אסמן על המכינה בעלי

בהמשך הדיון הוא הוסיף: "יש באג בציונות הדתית, של ניסיון להילחם בבריונים דרך אהבת חינם. הגישה הזו לא עבדה. אם מישהו קורא למכינת עלי אויב – צריך לתבוע אותו או לעשות לו שיימינג, לא להציע לו מאפה".

יש באג בציונות הדתית

אסמן מסר בתגובה: "הדברים שהודלפו ל'סרוגים' מתוך קבוצה פנימית היו חלק מדיון ארוך, ולטובת מי שלא רוצה להסתפק מחצאי צילומי מסך מקוטעים, אשלים את התמונה. וחבל שהכתבת לא טרחה לפנות אליי לקבל תגובה כפי שנהוג כשכותבים נגד מישהו.

ראשית, דבריי "כשל חינוכי" היו על הפוסט, ולא על מכינת עלי חלילה, כמו ש'סרוגים' החליטו לשים בכותרת. מכינת עלי הקימה דורות של גיבורים בתורה ובצבא וקטונתי מלומר ביטוי כזה על מפעל חיים שלם.

הפוסט בפייסבוק לדעתי הוא כשל חינוכי משום שאדם שקורא למכינת עלי אויב, זהו ביריון, שמוציא לעז ושקרים על המכינה. אהבת חינם לא תעבוד מולו וקפה ומאפה לא ישכנעו אותו. מול אנשים כאלו יש לטפל בתביעת דיבה עד שיתנצלו. גישה של אהבת חינם מול בריונים זהו כשל חינוכי ונאיבי שחושב שאם ניתן לו מאפה, הוא יפסיק להסית. באהבת חינם יש לפעול מול מי שמוכן לשמוע, לא מול המסיתים".

הקיר לזכר נופלי המכינה (באדיבות: מכינת עלי)

בין נופלי המכינה: עמנואל מורנו ז"ל אלירז פרץ ז"ל רועי קליין ז"ל

יצוין כי מהמכינה בעלי אותה כינה המסית: " אויבים" יצאו כמה גיבורים שנפלו במלחמות ישראל וביניהם: סא"ל עמנואל מורנו, לוחם בסיירת מטכ"ל, מעוטר צל"ש אלוף שנפל במלחמת לבנון השנייה, רס"ן אלירז פרץ, נפל ברצועת עזה, סגן הדר גולדין, נהרג במבצע צוק איתן, רס"ן רועי קליין, מעוטר עיטור העוז, נפל במלחמת לבנון השנייה.

כמו כן מספר אנשי צבא בכירים כיום למדו גם הם במכינה הקדם צבאית הנחשבת וביניהם: תא"ל עופר וינטר, מפקד עוצבת האש, מעוטר צל"ש אלוף, רס"ן איתן פונד, מעוטר עיטור המופת, תא"ל אבי בלוט, מפקד אוגדת איו"ש ולשעבר המזכיר הצבאי של ראש הממשלה, אל"ם אליעד מאור, מפקד חטיבת גבעתי הנוכחי. בנוסף לנמנים פה יש עוד רבים וטובים גם בין הנופלים וגם בין החיים בתפקידי מפתח בחברה הישראלית ובצבא.