מבזקים
סרוגים
אחרי המחאות

נתניהו נגד המפגינים: "לא נקבל אלימות"

אחרי יום של מחאות נרחבות ואלימות ברחבי הארץ נגד הרפורמה במערכת המשפט, ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף את המפגינים והבהיר כי "יש קווים אדומים שאסור לעבור"

ח' אדר התשפ"ג
נתניהו נגד המפגינים: "לא נקבל אלימות"
נתניהו נגד המפגינים: "לא נקבל אלימות" צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו נשא הערב (רביעי) הצהרה מיוחדת לתקשורת, זאת אחרי יממה של מחאות נרחבות נגד הרפורמה במערכת המשפט – שכללו גם אירועי אלימות רבים ועימותים בין מפגינים לשוטרים. בדבריו תקף את המפגינים וקרא להרגעת הרוחות.

גנץ: 'להתייצב בבית הנשיא', נתניהו: 'דלתי פתוחה'
גנץ: 'להתייצב בבית הנשיא', נתניהו: 'דלתי פתוחה'צילום: גנץ: 'להתייצב בבית הנשיא', נתניהו: 'דלתי פתוחה'

"זכות ההפגנה היא ערך יסוד בדמוקרטיה, אבל חופש ההפגנה זה לא חופש לעצור את המדינה" אמר נתניהו. "מי שאמר את זה לפני 20 שנה היה נשיא העליון אהרון ברק, זה היה נכון אז, וזה נכון גם היום. מדינה ריבונית לא יכולה לסבול אנרכיה".

"אני יודע שיש כאלה שתומכים בלהט ברפורמה המשפטית, ויש כאלה שמתנגדים לה. אבל לדמוקרטיה יש כללים ברורים איך לנהל את הוויכוח, ויש קווים אדומים שאסור לעבור" הבהיר. "אחרי חווארה אמרתי שלא נסבול שאיש הישר בעיניו יעשה, ואני אומר את זה גם לפורעי החוק שעשו את זה בתל אביב. לא נקבל אלימות, חסימת כבישים והכאת שוטרים, לא נקבל איומים על אנשי ציבור ומשפחותיהם ולא נקבל אלימות – לא בחווארה, לא בתל אביב ולא בשום מקום".

https://www.youtube.com/watch?v=2gkZq-Jj5Vk&ab_channel=IsraeliPM

בהמשך הציג "איך כן להתנהל במחאה דמוקרטית. לפני כשני עשורים בהתנתקות המחלוקת הייתה קשה לא פחות, כשממשלת ישראל החליטה להוציא אנשים מבתיהם ולהרוס את יישוביהם. המתנגדים היו בטוחים שזה תחילת חורבן בית שלישי, והם יצאו למאבק ציבורי נוקב ועוצמתי שהקיף ציבורים גדולים במדינה – אבל המאבק הזה לא חצה קווים אדומים. לא ראינו אז את מה שראינו היום".

לטענתו, "המפגינים אז לא קראו למרי אזרחי, לא תקפו שוטרים, לא קראו לסרבנות או הוציאו את כספם מהמדינה. ראשי האופוזיציה לא עודדו חסימת כבישים, לא חצו קווים אדומים ולא קראו לאנרכיה. אז האופוזיציה התנהגה באחריות, היום האופוזיציה מתנהגת בחוסר אחריות".

לראשונה: חברי ליכוד ומחנה ממלכתי בהודעה משותפת
לראשונה: חברי ליכוד ומחנה ממלכתי בהודעה משותפתצילום: לראשונה: חברי ליכוד ומחנה ממלכתי בהודעה משותפת

"אני יודע שיש ראשי מפלגות באופוזיציה שמתנגדים לקו הקיצוני הזה. אני קורא לאנשים האחראים הללו להשמיע את קולם" קרא נתניהו לח"כים. "אם לא נעשה כך, המצב רק ילך וידרדר. אם נמחוק היום את הקווים האדומים מצד אחד, מחר הם יימחקו מהצד השני".

"אני מבקש מכולם להקשיב לאסתי יניב, ששכלה שלשום את שני בניה. ברגע הקשה ביותר היא קראה לאחדות, והיא צודקת". אני קורע להרגעת הרוחות והפסקת האלימות. נמצע דרך בקרוב להידברות והסכמות. לא נרים את ידינו איש על רעהו, כי אחים אנחנו".

בנימין נתניהו הפגנות הרפורמה המשפטית מחאה