השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ערך לפני זמן קצר (רביעי) הערכת מצב בחפ"ק המשטרתי בתל אביב עם מפכ"ל המשטרה רנ"צ קובי שבתאי וסממ"ז תל אביב במשטרה תנ"צ דוד פילו: "יש לגלות אפס סובלנות כלפי אנרכיסטים שתוקפים שוטרים, פורצים מחסומי משטרה ומביאים לאנרכיה".

מיכאלי: "טירוף מערכות"

יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ מרב מיכאלי על התנהלות המשטרה בהפגנות בתל אביב כעת: "אני מזכירה למפכ"ל שמשטרת ישראל היא לא מיליציה פרטית של בן גביר ונתניהו. רימוני הלם, פרשים, אלימות קשה נגד מפגינות ומפגינים שזועקים מדם ליבם נגד ההפיכה המשטרית. טירוף מערכות. תפקידה של המשטרה הוא להגן על חופש המחאה וההפגנה, לא לעבוד בשירותו של האנרכיסט הראשי בן גביר".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות המשטרה)

בתגובה לפעילות המשטרה, שלח בן גביר גיבוי לשוטרים: "מגבה את שוטרי משטרת ישראל על השימוש באמצעים כדי לפזר את האנרכיסטים שהתפרעו וניסו לחסום את נתיבי איילון. לאורך כל הבוקר המשטרה נהגה עם האנרכיסטים בסבלנות רבה, אך מהרגע שהם חצו את כל הגבולות, פרצו מחסומים וזרקו אותם על השוטרים, יידו אבנים לעבר השוטרים והביאו לאנרכיה, משטרת ישראל חייבת להשתמש בכל האמצעים העומדים לרשותה כדי לשמור על הסדר הציבורי ועל שגרת החיים של אזרחי ישראל. חופש ביטוי וחופש הפגנה כן, אנרכיה – בשום פנים ואופן לא".

הודעת המארגנים: "קוראים לנבחרי הציבור לעזוב את הכנסת ולהגיע לרחוב קפלן להצטרף למפגינים. אסור לתת להשתלטות של בן גביר על המשטרה להתרחש. זהו רגע קריטי בגורלה של האומה, בואו לקפלן."