במפלגות האופוזיציה תקפו הבוקר (שלישי) את חברי הקואליציה בעקבות האישור של שני הסעיפים הראשונים של הרפורמה המשפטית בקריאה ראשונה. בדבריהם הבהירו כי ימשיכו במחאה נגד הרפורמה במטרה למנוע פגיעה בדמוקרטיה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: סרוגים

"ההיסטוריה תשפוט אתכם על הלילה הזה" אמר ראש האופוזיציה יאיר לפיד. "על הפגיעה בדמוקרטיה, על הפגיעה בכלכלה, על הפגיעה בביטחון, על זה שאתם קורעים לגזרים את עם ישראל ופשוט לא אכפת לכם".

גם יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ טען בטוויטר כי מדובר ב"ערב שחור לדמוקרטיה. בבוקר ממשיכים במאבק".

מיכאלי: "אין שום רצון להידברות"

יו"ר מפלגת העבודה מרב מיכאלי תקפה את הקואליציה על אופן הניהול של הדיון במליאת הכנסת, וטענה כי "התנהלות הקואליציה היא הוכחה חד משמעית שאין שום רצון להידברות. קוראת שוב לחבריי לפיד וגנץ להודיע לנשיא שלמרות הרצון הטוב – עם החבורה הדורסנית הזו לא ננהל שום מגעים ושום הידברות".

 

לטענתה, "המטרה המוצהרת שלהם היא לדרוס את הדמוקרטיה, הגיע הזמן להפסיק ליפול למלכודות שלהם ולהצטרף למאבק הנחוש של מאות אלפי אזרחיות ואזרחי ישראל שיוצאים שבוע אחר שבוע לרחובות. זו הדרך היחידה לנצח. הדבר הכי מסוכן כעת לדמוקרטיה זה שהמחאה האדירה והחשובה בתולדות המדינה תצא להפוגה. להפך. עכשיו זה הזמן ללחוץ על דוושת הגז בכל העוצמה".

יו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן, שהחרים יחד עם חברי מפלגתו את ההצבעה במליאה על הרפורמה, הסביר כי "יצאנו מאולם המליאה כדי לא להיות שותפים ולא לתת לגיטימציה להצבעה על החוקים הכי לא-לגיטימיים. אנחנו לא עשינו מהומה, אנחנו לא רוצים לפגוע בכבודה של הכנסת. לכן יצאנו בשקט, ואנחנו באמת חושבים שעצם הצבעה – גם הצבעה נגד – היא לגיטימציה לתהליך לא-לגיטימי".