טרגדיה קשה: 5 שנים אחרי שנלכד במערה בתאילנד יחד עם חבריו לקבוצת הכדורגל "Wild Boars" וחולץ במבצע נרחב, קפטן הקבוצה דונגפץ' פרומטפ הלך לעולמו היום (רביעי) כשהוא בן 17 בלבד. במשטרה המקומית פתחו בחקירת נסיבות המוות, כשבשלב הזה רק נאמר כי הוא סבל מחבלה בראש.

בשנה האחרונה פרומטפ גר בבריטניה, שם הוא למד באקדמיה לשחקני כדורגל צעירים. עם קבלתו לפנימייה היוקרתית, פרומטפ אמר כי מדובר ב"חלום שהתגשם" עבורו – וזכה למחמאות משותפיו לקבוצה בתאילנד. כעת הם מספידים את מותו, כשרבים מחבריו שנלכדו איתו במערה ב-2018 נפרדו ממנו ברשתות החברתיות.

"כשנפגשנו בפעם האחרונה לפני שנסעת לאנגליה, אמרת שעוד תשחק במדי הנבחרת הלאומית. תמיד האמנתי שתעשה זאת, ואפילו אמרתי לך בתגובה שכשתחזור ארצה את החתימה שלך" כתב פראצ'ק שוהאם, שנלכד יחד עם פרומטפ במערה ושיחק איתו בקבוצה. "נוח על משכבך בשלום, חברי הטוב. תמיד נהיה 13 חברים ביחד".

חבר נוסף בקבוצה כתב כי "אתה תמיד דחפת אותי להתקדם, ובזכותך רציתי להתאמן כדי שאגיע לרמה שלך. אם העולם הבא הוא אמיתי, אני ארצה שנשחק כדורגל יחד גם שמה".

כזכור, ביוני 2018 דווח כי פרומטפ ו-12 מחבריו לקבוצת הכדורגל נלכדו במערה במחוז צ'אנג ראי שבתאילנד, אליה הם נכנסו כחלק מטיול קבוצתי. בעקבות גשמים עזים שפקדו את המקום המערה הוצפה, וחברי הקבוצה נלכדו ולא יכלו לצאת.

מדינות רבות שלחו צוותי חילוץ שסייעו לחיל הים התאילנדי במבצע, ביניהם גם יחידת חילוץ מישראל. בימים הראשונים הצוותים התקשו למצוא בימים הראשונים את הנערים, ורק עם סיום הגשמים וירידת מפלס המים הצליחו להציב צוללנים שהגיעו למקום. רק אחרי 17 יום הנערים חולצו בשלום, והועברו לטיפול בבית החולים.