הודעה חריגה: יושבי ראש ומנכ"לי הבנקים פועלים, לאומי, מזרחי טפחות, דיסקונט והבינלאומי יצאו הערב (ראשון) בקריאה משותפת, בה חיזקו את נשיא המדינה יצחק הרצוג ותמכו ביוזמתו למתווה פשרה סביב הרפורמה במערכת המשפט.
בהודעה המשותפת של ראשי הבנקים נאמר כי "אנו תומכים ביוזמת הנשיא וקוראים לביצוע רפורמה במערכת המשפט בהידברות ובהסכמה רחבה שתשמור על אחדות העם ותבטיח שמירה על ישראל יהודית ודמוקרטית והמשך שגשוג של כלכלתה".

בתוך כך, ראשי המחאה נגד הרפורמה במערכת המשפט הגיבו לנאום וחיזקו את הרצוג, אך במקביל הבהירו כי השביתה וההפגנה שתוכננו למחר יתקיימו כרגיל. ממטה המאבק נמסר כי מדובר ב"נאום מעומק הלב של נשיא המדינה, שמבין את עומק השבר שמביאה הדיקטטורה. מחר שביתה, ניפגש בשעה 12:00 מחוץ לכנסת – עד אשר קואליציית הדיקטטורה תודיע שהיא מסירה לחלוטין את האיום להרוס את הציונות והדמוקרטיה".
תגובות
אל תקרי יוזמת הנשיא אלא יוזמת הנשיאה , הנשיא קיבל את דברי הנשיאה לעצור את התקדמות החוק ובכך עשה עצמו לנציג הנשיאה חיות
יריב צודק אבל יצחק חכם
רק סימו לב כמה מאזרחי העם רוצים בהצעה של הנשיא אומרים העם קובע וקבוצת עברינים ללא כבוד שלא תרמו כלום למדינה מתנגדים. בלי כבוד לנשיא המדינה התנהגות של משפחת פשע בגבית דמי חסות
מי שמדבר צאצא של אב וביתו ועוד שני משוגעים מאושפזים,המוחרביתון של אבו עמר בדרך להביא אותך לאישפוז קיבלו מידע על מיקומך בגדה, ויגיעו אלך כמו לכל מחבל או משוגע כמוך,
ראשי הבנקים הפשוסטים,אתם צריכים לשתוק כי הרוב הדומם מושקע אצלכם,אז תיסתמו את הגו'רות שלכם,ואל תביעו דעה,