הצעת החוק הפרטית של ח״כ יולי אדלשטיין ושרה אורית סטרוק לביטול תכנית ההתנתקות עברה בקריאה ראשונה בוועדת שרים לחקיקה אשר הועלה עי יו״ר הוועדה שר המשפטים יריב לוין. כזכור, המדינה הודיעה לפני כחודש וחצי לשופטי בג"צ כי בהתאם להסכמים הקואליציוניים, חוק ההתנתקות ישונה וההתיישבות היהודית ביישוב חומש, בו קיימת ישיבה, תוסדר.
למעשה הצעת החוק מבטלת את איסור הכניסה לצפון השומרון ומטרתה לאפשר חזרה לארבעה יישובים בצפון השומרון שפונו שבנת 2005 כחלק מתכנית ההתנתקות. כאשר מאז ההתנתקות מתנהל מאבק לחזרה להתיישבות יהודית ביישובים חומש, שא-נור, גנים וכדים. עם זאת, גורמים פוליטיים מעריכים כי הצעת החוק צפויה שלא לעבור חלק בגרון של האמריקאים, ויש הטוענים כי הם לא יאפשרו להצעת החוק לעבור.
על פי הצעת החוק מוצע להותיר על כנם את הסעיפים מחוק ההתנתקות שמטרתם קביעת מנגנוני פיצוי למתיישבים שנעקרו מבתיהם, ולבטל את סעיפים 23 עד 30(ב) בהם נקבעו איסורי הכניסה והשהייה בשטחים שפונו במסגרת תכנית ההתנתקות, וביטול הזכויות של מי שישבו בהם. וכן לשנות את שמו של חוק יישום תכנית ההתנתקות ל״חוק הפיצויים לנפגעי ההתנתקות״.
בהצעת החוק נכתב ״שמונה-עשרה השנים שחלפו מאז אותה החלטת ממשלה, ושבע-עשרה השנים שחלפו מאז ביצועה, שמו ללעג ולקלס את יעדי ההתנתקות, והוכיחו שוב ושוב את נקודות הכשל שעליהן התבססה התכנית, את נפסדותה ואת הנזקים העצומים שגרמה לביטחון ישראל, לכלכלת ישראל וליחסי החוץ של ישראל״.
״למעשה״ מוסיפים בהסבר להצעת החוק ״המציאות הקשה שאיתה מתמודדת מדינת ישראל בזמן שחלף מאז שנת 2005 היא תמונת ראי מושלמת של מטרות התכנית וחזונה. במקום שיפור המציאות הנוכחית, הביאה התכנית לפגיעה אנושה במציאות הישראלית ביחס לכל אחד ואחד מהתחומים אותם ביקשה לשפר״.
הצעות חוק זהות הונחו על שולחן הכנסת העשרים וארבע על ידי שר התרבות מיקי זוהר, השרה אורית סטרוק השר שלמה קרעי, וגם חברת האופוזיציה מ״המחנה הממלכתי״ שרן השכל. עם זאת, גורמים פוליטים מסרו לסרוגים כי מי שעומדים מאחורי הדחיפה של הצעת החוק הם שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ ושר השמפטים יריב לוין.
הציונות הדתית מסרה בתגובה: ״ביטול חוק ההתנתקות עבר לפני מספר דקות ועדת שרים לחקיקה ובע״ה ביום רביעי יעבור בכנסת בקריאת טרומית ובשבועות הקרובים תושלם חקיקתו. זהו יום חשוב שבו ממשלת הימין מזיזה את הספינה ותומכת התיישבות. הממשלה קבעה שיש למדינת ישראל אינטרס שלימוד התורה בחומש ימשך ויוסדר״.
ארגון ׳שלום עכשיו' מסר בתגובה: ״לצד ההפיכה המשטרית מתחוללת הפיכה משיחית, אשר תביא בהכרח להעמקת הכיבוש ולהבערת השטח. הנוכחות העבריינית בצפון הגדה מסוכנת, גורמת לחיכוך ופגיעה בחיי אדם, מהווה נטל ביטחוני אדיר ומוקד של אלימות מתנחלים. במקום להרחיב אותה, היה נכון לפנות אותה עם בולדוזר. זו תהיה בכייה לדורות לטבוע שוב בבוץ הזה״.
ח"כ לימור סון הר-מלך מסרה: ״את יום גוש קטיף שחל השבוע אנו פותחים בבשורה משמחת. לפני זמן קצר הצעת החוק לביטול חוק ההתנתקות שאנו מקדמים, עברה בועדת השרים לחקיקה. בשבועות הקרובים נפעל להעברתו המלאה של החוק שיאפשר את החזרת ההתיישבות לארבעת הישובים שפונו בצפון השומרון. שלב אחר שלב מתקדמים ב"ה לתיקון פשע הגירוש – חוזרים הביתה לחומש, שאנור, גנים וכדים״.
תגובת ראש המועצה האזורית גוש עציון ויו״ר מועצת יש״ע שלמה נאמן: ״חוק ההתנתקות הוא כתם שחור בספר החוקים של מדינת ישראל ולא פחות מזה הוא אות קלון על מערכת המשפט הישראלית שאיפשרה לקרות לזה ללא היסוס. אותה תכנית מתועבת עקרה אותנו מאדמתנו, הביאה אלינו עד ימים אלו טילים ואיום טילים ללב הארץ. בצפון השומרון, צה"ל שולט בשטח, וישיבת חומש ותלמידיה מגינים בחירוף נפש על האזור כבר 16 שנה. אין סיבה שאזרחים לא יוכלו למלא את החלל ולהסיר את האפרטהייד הזה על חבל ארץ זה.מחר, כ"ב שבט, יצוין בבתי הספר יום מורשת גוש קטיף, אין תזמון טוב מזה למחוק את החוק הזה מספר החוקים של מדינת ישראל, לפחות בנוגע לצפון השומרון״.
מה דעתך בנושא?
3 תגובות
0 דיונים
מני
נחכה שיעבור בקריאה שלישית וגם ייושם בפועל וההתישבויות יחזרו למקומות אלו. עד אז מוקדם לשמוח
17:04 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי
לימור סון הרמלך: שימחתך מוקדמת. עדין החוק לא עבר בקריאה שלישית. את אינך מבינה עדין עם מי יש לך עסק. ביבי השפן, הנוכל והשמאלן ימצא כבר דרך לטרפד את החוק...
לימור סון הרמלך: שימחתך מוקדמת. עדין החוק לא עבר בקריאה שלישית. את אינך מבינה עדין עם מי יש לך עסק. ביבי השפן, הנוכל והשמאלן ימצא כבר דרך לטרפד את החוק או לדחותו שוב ושוב בטענות שונות כמו שעשה במקרה של חאן אל אחמאר.
המשך 16:30 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
חחחחחחחח מי יתן את הכסף לתפעול כיפת ברזל בטוח לא אלה עם הכיפה אלה הגווים כפי שהדתיים מכנים אותם תפנימו.אתם לא עובדים ולא מתגייסים רק מרוקנים את קופת המדינה
16:21 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר