החורף בשיאו, ועם כמה שמתאים פשוט להתכרבל בשמיכה ולוותר על ארוחת ערב מושקעת – זה שווה את זה. במיוחד לשבוע הקפוא הקרוב, מתכון למרק ירקות עשיר וכיפי, שדורש מעט יותר מצרכים ממרק פשוט אבל יסגור לכם פינה ויפנק. בתאבון!
מתכון למרק ירקות חורפי עשיר
מצרכים:
1 בצל גדול
2 גזרים בינוניים
3 גבעולים סלרי אמריקאי
2 קישואים
1/2 כרובית מפורקת לפרחים
1 כרישה
2 פלפלים אדומים מתוקים
1 כוס אפונה קפואה
2 יחידות זוקיני
2 תפוחי אדמה גדולים
1 בטטה גדולה
מלח ופלפל שחור גרוס
צרור קטן של שמיר
1 בקבוק מחית עגבניות של מוטי
ציר ירקות (לא חובה)
אופן ההכנה:
לסיר גדול יוצקים 3 כפות שמן, חותכים את כל הירקות לקוביות גסות של 2 על 2.
כשהשמן מתחמם, מכניסים את הבצל, את הגזר, הסלרי, הקישואים, הכרישה והפלפל האדום ומאדים כ- 7-8 דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ומכסים בציר ירקות או מים (כ- 5 סמ מעל גובה הירקות), מגבירים אש ומביאים לרתיחה.
אחרי הרתיחה, מנמיכים אש, מוסיפים את שאר המרכיבים ומתבלים.
מביאים לרתיחה שניה, מנמיכים ומבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
בתאבון!
המתכון באדיבות השף גיל אבירם ורשת כלי הבישול והאפייה סולתם
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים