אלפי בני אדם ליוו הלילה (מוצ"ש) למנוחות את האברך אלתר שלמה לדרמן ז"ל והילד אשר מנחם פלאי ז"ל – שניים משלושת הנרצחים בפיגוע הדריסה הקשה שאירע ביום שישי בכניסה לשכונת רמות בירושלים. ביום שישי, זמן קצר קודם כניסת השבת, הובא למנוחות הילד יעקב ישראל פלאי, אחיו של אשר מנחם שנרצח גם כן בפיגוע.
האדמו"ר מפינסק קרלין הספיד את האברך אלתר שלמה לדרמן בהספד שהוקלט מראש מחו"ל וסיפר כי אלתר היה בדרכו עם אשתו לעשות שבת אצל ההורים, "בדרך האלמנה ראתה בבעלה עולה למעלה לאבינו שבשמיים. לא שייך לתאר את כאב האלמנה".




הוא סיפר כי אביו של הנרצח "מסר את נפשו כדי שבנו ר' אלתר שלמה יגדל לתורה לחופה ולמעשים טובים, וכעת הוא צופה בבנו עולה לשמי מרומים". האדמו"ר הוסיף וספד לאברך שנרצח: "אברך צדיק שכזה, אברך שהיה יגע בתורה ובחסידות, אהוב על הבריות ועל המקום".
במקביל, נערכה הלוויתו של אשר מנחם פלאי ז"ל, גם כן בהשתתפות המונים. בתלמוד התורה בו למדו ילדי משפחת פלאי ספדו: "עלה מוות בחלונינו בא בארמנותינו, בהלקח מאיתנו תינוקות של בית רבן הנאהבים והנעימים בחייהם ובמותם לא נפרדו, האירו את דרך התבונה בחן ובמאור פנים, שנעקדו על קידוש השם ועלו בסערה השמיימה"





מוקדם יותר סיפר מתנדב זק"א בנצי אוירינג על תגובתה של האם, לאחר שנודע לה שבנה נרצח בפיגוע. לדבריו, היא אמרה: "תודה רבה לה' שקיבלתי ל-5 שנים את הילד, שלחתי קרבן לה' חזרה"
בהדסה הר הצופים עדיין מאושפז אבי משפחת פלאי, בן ה-42. מצבו בינוני, הוא נותח אתמול בשל הפגיעה המורכבת ממנה סובל. בנו בן ה-10, אשר אושפז בהדסה עין כרם, שוחרר לאחר שטופל בחדר המיון על ידי הצוות הרפואי.
מצבם של שני הפצועים הנוספים מוגדר בינוני וקל, הם נמצאים בהכרה ובמצב יציב.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
2 דיונים
נורי
גוטליב: נשיאת העליון אשמה ברצח. בן גביר: היועמ"ש אשמה ברצח. טפו עליכם ועל הממשלה שלכם בבונים פרימיטיביים. 30 יום והפכתם מדינת הייטק למדינת הלכה מפגרת.
06:43 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרה חיה
אתמול בערב נורתה רקטה מעזה לעוטף, ותגובה אין. אצל גנץ כל רקטה הסתיימה בהפצצה לילית. אצל הימין נורו בשבועות האחרונים 20 טילים ללא תגובה, ואחר כך מאשימים את נשיאת בית המשפט העליון באחריות לטרור? ימין מלא מלא בשיט.
06:55 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחת שיודעת
בתגובה ל: נורי
כי הגברת עושה ומגיבה איך שהיא רוצה,כביכול היא רואה בעצמה ראש הממשלה
08:56 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שיר
נקום נקמת דם עבדיך השפוך. ניחומים להוריו לאשתו ולמשפחה הכואבת. ימחה ה' דמעה מעל כל פנים. ונזכה לביאת המשיח ולתחיית המתים. אמן
03:33 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כואב
חבורת אפסים
07:38 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קרן אלמליח
צדיק
00:06 12.02.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר