מבזקים
סרוגים

צפו: תיעוד מתוך מצלמת הקסדה בחיסול המחבלים

צה"ל מפרסם את התיעוד של הלוחמים שהשתתפו בחיסול חוליית החמאס במחנה הפליטים עקבת ג'בר ושניים מהם השתתפו בפיגוע הכושל בצומת אלמוג. 5 מחבלים מחמאס נהרגו בפעילות

אריה יואלי | חדשות סרוגים
ט"ו שבט התשפ"ג
צפו: תיעוד מתוך מצלמת הקסדה בחיסול המחבלים
צפו: תיעוד מתוך מצלמת הקסדה בחיסול המחבלים צילום: לוחמים ולוחמות בעקבת ג'בר (דובר צה"ל)

צה"ל מפרסם תיעוד של הפעילות בה חוסלו 5 מחבלי חמאס על ידי כוח של גדוד לביאי הבקעה. כוח מיוחד של צה"ל יצא למבצע מעצר במחנה הפליטים עקבת ג'בר הסמוך ליריחו ממנו יצאו המחבלים שביצעו את פיגוע הירי בורד יריחו (צומת אלמוג).

תחת אש: מבצעי פיגוע הירי בוורד יריחו חוסלו הלילה
תחת אש: מבצעי פיגוע הירי בוורד יריחו חוסלו הלילהצילום: תחת אש: מבצעי פיגוע הירי בוורד יריחו חוסלו הלילה

את עיקר הפעילות עשה כוח מיוחד, ואילו גדודי החי"ר הקל, נשארו לאבטח את הפעילות. במהלך החסימה, כוח של לביאי הבקעה, מקבל הוראה לבדוק מחסן חשוד וכשהוא מתקרב אליו, נפתחת לעבר הכוח אש. הלוחמים והלוחמות משיבים אש לתוך המחסן שבנוי מבנייה קלה. בתוכו הסתתרו מספר מחבלים שנהרגו ממכת האש.

לוחם בפעילות בעקבת ג'בר (דובר צה"ל)
הלוחמים בפעילות בעקבת ג'בר (דובר צה"ל)

המחבלים כולם שייכים לארגון חמאס, ושניים מהם כאמור, יצאו לפיגוע הירי בצומת אלמוג שהסתיים בנס, במעצור בנשק של המחבל שנמלט.

תיעוד הפיגוע: מתקרב, יורה כדור ונתקל במעצור
תיעוד הפיגוע: מתקרב, יורה כדור ונתקל במעצורצילום: תיעוד הפיגוע: מתקרב, יורה כדור ונתקל במעצור

מצה"ל והשב"כ נמסר בהודעה משותפת: "הלילה (ב') התקיימה פעילות משותפת של צה"ל ושב"כ במחנה הפליטים עקבת ג'בר הסמוך ליריחו. במהלכה נהרגו מספר מחבלים חמושים שפתחו באש נגד כוחות צה"ל, שביצעו חיפושים ומעצרים.

מטרת המבצע הייתה לעצור חוליית טרור של חמאס שביצעה את פיגוע הירי לעבר מסעדה בורד יריחו בתאריך ה-28 בינואר 2023. במהלך הפיגוע הגיעו שני מחבלים חמושים בנשק ואפודים לפתח המסעדה בה שהו באותו הזמן כ-30 סועדים, על מנת לבצע מסע רצח המוני. בשל מעצור בנשקים, נמלטו המפגעים לכיוון יריחו ובכך נמנע פיגוע ממנו היו נפגעים רבים. מאז הפיגוע, במאמץ מודיעיני של שב״כ ואמ״ן עלה כי החמושים התבצרו בדירת מסתור במחנה הפליטים עקבת ג'בר שסמוך ליריחו, בעזרת בני משפחתם ותושבי המקום, תוך שהם מצהירים על כוונתם להמשיך ולפגע.

לוחמי לביאי הבקעה בעקבת ג'בר (דובר צה"ל)

בשבוע האחרון התקיימה פעילות נוספת של שב״כ וצה"ל בניסיון להביא למעצרם, ומאז נמשכו המאמצים לאיתור חברי החוליה.

במהלך הפעילות, זיהה כוח מגדוד לביאי הבקעה מספר חמושים ובמקום התפתחו חילופי אש. הכוח חתר למגע, הצליח לנטרל את המחבלים ולהסיר את האיום. חלק מהמחבלים שנוטרלו היו מעורבים בפיגוע בצומת אלמוג. אין נפגעים לכוחותינו. צה״ל ושב"כ ימשיכו לפעול לסיכול כל ניסיון של ארגוני ופעילי טרור, בכל מקום בו ימצאו, לקדם פעילות טרור כנגד מדינת ישראל, אזרחיה ותושביה".

לביאי הבקעה מחבלים מעצר עקבת ג'בר