עשרות ילידי ט"ו בשבט, הצעירה בהם תמר זלוטי בת השנה והמבוגר שלום מצרפי בן ה-87, הגיעו אתמול למשכן הכנסת לחגיגת יום הולדת משותפת להם ולכנסת, המציינת היום (שני) 74 שנים לכינונה.

היום יגיעו אלפי אנשים לחגיגות יום ההולדת ה-74 של הכנסת, אבל אתמול הקדימו אותם אזרחים ואזרחיות שנולדו ביום המיוחד, ערב ט"ו בשבט. יו"ר הכנסת ח"כ אמיר אוחנה ביקש לשלב בין השמחה הלאומית לבין השמחה האישית ויזם אירוע מיוחד אליו הוזמנו עשרות ילידי ט"ו בשבט, יום כינון הכנסת. להזמנה נענו אדריכל, הייטקיסט, מעצבת אופנה, עולים חדשים, ילדי בר ובת מצווה, וגם תינוקות. כל המוזמנים החשובים זכו לסיור ייחודי במשכן ומפגש עם יו"ר הכנסת ואף זכו לקבל שי צנוע לכבוד יום הולדתם.

צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

בין החוגגים היו מעיין חיים חדד בן ה-13, שחוגג בר מצווה. הוא ושני אחיו נולדו גם הם בט"ו בשבט בהפרש של כמה שנים והיום הם משרתים בצבא. בחגיגה השתתפו גם חסן ורביע גאנם, שהם בני דודים שנולדו בט"ו ומשרתים היום יחד בשב"ס. חוגגת נוספת, ריבת בן ברוך בת ה-8, עשתה את כל הדרך מכפר תבור כדי לחגוג עם הכנסת.

בין החוגגות הייתה גם ורדינה כהן, שסיפרה כי נתן אלתרמן נתן לה את השם נטע כי נולדה בט"ו, וגם מאיה ונויה גודו, שתיהן תאומות בנות חמש שאביהן עלה בגיל 5 מאתיופיה לישראל במבצע שלמה. גם מעיין והדר בארי, תאומים בני 10, חוגגים יום הולדת יחד עם אביהם טל והגיעו לכנסת מפתח תקווה, ובן אחר של המשפחה חוגג ביום העצמאות.

אוחנה: "לחזק את השורשים"

יו"ר הכנסת אוחנה הודה לאורחות ולאורחים שהגיעו, ואמר: “הכנסת היא ביתם של אזרחי ישראל כולם. רציתי לחגוג את יום הולדתה של הכנסת באירוח אזרחים מכל רחבי הארץ ומכל חלקי החברה הישראלית שחולקים עימה את יום הולדתם, על מנת שנוכל להתאחד כולנו ולחזק את השורשים שבין העם לבין בית הנבחרים שלו״.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

קרדיט צילום: דוברות הכנסת, לע"מ

זקן החוגגים, שלום מצרפי, שיחגוג מחר 87 אביבים, סיפר: "נולדתי בתימן בט"ו בשבט ב- 1935. גדלתי במשפחה ציונית שדיברה כל הזמן על עלייה לישראל, אבי אמר כל הזמן שאנחנו לומדים תורה ונביאים והגיע הזמן שנלך בעקבותיהם לארץ אבותינו. קיבלנו אישור לעלות לישראל בערב יום כיפור, מכיוון שהיה מדובר בסכנת נפשות קיבלנו אישור הלכתי לטוס ביום הכיפורים. התפללנו תפילת 'כל נדרי' במטוס ולפנות בוקר ביום הכיפורים נחתנו בארץ ישראל. עבדתי בישראל בחקלאות בשדות ובגידול פרחים לייצוא. רצו לחתן אותי בגיל 15 לפני הגיוס שלי לצבא, בגיל 17 כבר נולד לי הילד הראשון ובגיל 18 התגייסתי לצבא. יש לי כיום 7 ילדים, 22 נכדים ו- 23 נינים".

צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ

כוכבה מולאים, תושבת נווה צוף, סיפרה: "אני בת 61 וזו פעם ראשונה בחיים שלי שאני בכנסת. נולדתי בט"ו בשבט, אבל בתעודת הזהות שלי כתוב שנולדתי בט"ז בשבט. ההורים שלי עלו מתימן ונולדו להם כאן בישראל עשרה ילדים. אמא שלי ילדה אותי בלידת חירום בבית, הלידה עברה בשלום אבל הגעתי לבית החולים רק אחרי כמה שעות ולכן התאריך התחלף ויש פער בין יום ההולדת המקורי שלי לבין הספח בתעודת הזהות".