סגן שר החינוך אבי וורצמן מהבית היהודי תוקף את כוונתו של שר החינוך הרב שי פירון מיש עתיד לקצץ מאות מיליוני שקלים מתקציב החינוך הדתי.

במכתב ששיגר וורצמן לפירון הוא כותב בין השאר: "נדהמתי לקרוא הבוקר בתקשורת על כוונת משרד החינוך להעביר כספים המיועדים לחינוך הממלכתי דתי לטובת החינוך במגזר הערבי. שיפור החינוך במגזר הערבי הינו מבורך אולם מהלך כזה תוך פגיעה בחינוך הממלכתי דתי הוא חמור מאוד בעיני ואסור שיקרה."

בהמשך מונה וורצמן את השגיו של החינוך הדתי, המונה כיום מעל ל290,000 תלמידים, ומוציא מקרבו רבבות בוגרים שיצאו והשתלבו בעמדות בכירות בהובלת המדינה ובצה"ל. לפי וורצמן "למעלה מ50% ממוסדות החמ"ד שהינם בפריפריה החברתית והגיאוגרפית של מדינת ישראל", למרות שהוא מרכיב רק 20% ממוסדות משרד החינוך. ובהמשך הוא מציין את קליטת העלייה בדגש על עולי אתיופיה, הגבוהה משמעותית מזו הקיימת במוסדות החינוך הממלכתיים.

 לפי התכנית שמגבש השר פירון, כדי לתקן את הפערים בחינוך בין המגזר היהודי לערבי, יקוצצו מאות מיליוני שקלים מתקציב החינוך הדתי, הזוכה לתמיכה גדולה יותר ממשרד החינוך, והכס יועבר לטובת קידום החינוך הערבי. בסופו של דבר תלמיד ערבי במוסד חלש יתוקצב 60% יותר מאשר ילד יהודי במוסד חזק.

"ילד בחינוך הממלכתי דתי אינו מקבל תנאים טובים יותר. מסיורים רבים שאני עורך בשטח אני נתקל לצערי פעמים במצב הפוך לגמרי שבו דווקא החינוך הממלכתי דתי סובל מקיפוח הבא לידי ביטוי במבנים ירודים ותשתיות לקויות." כותב וורצמן ומוסיף "כסגן שר במשרדך וכנציג הבית היהודי בכנסת לא אוכל לתת יד למהלך כזה. על כן אני קורא לך להסיר מסדר היום את התכנית לקיצוץ בחמ"ד ולכנס דיון משותף ודחוף על מנת לקיים בחינה מעמיקה לגבי תקצובו של החמ"ד והתנאים להם זוכים הלומדים בזרם זה."

לדברים הצטרף גם יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט שכתב בדף הפייסבוק שלו: "אני מבהיר באופן ברור: תנועת הבית היהודי לא תיתן לפגוע בשום צורה במערכת חינוך מופלאה זו. לא יהיה".