מרק דלעת ואגוזים

רכיבים:

500 גרם דלעת קצוצה
4-5 שיני שום
2 כרישה
ענף רוזמרין טרי
80 גרם שקדים טבעיים
4-5 כפות שמן זית כתית מעולה
מלח ופלפל
100 מ"ל ציר מרק ירקות
100 מ"ל חלב קוקוס
קורט אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

• מחממים את התנור ל-200ºC.

• מניחים את הדלעת הקצוצה, הכרישה חתוכה לשניים, השום השלם והשקדים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפיה.

• מערבבים בקערה את שמן הזית, הרוזמרין הטרי, מלח פלפל לפי הטעם ואגוז מוסקט, ויוצקים על הירקות.

• אופים 30-40 דקות, או עד שהדלעת רכה.

• מוציאים מהתנור, מכניסים את הרכיבים לבלנדר ומוסיפים את ציר הירקות וחלב הקוקוס.

• בודקים שיש למרק את המרקם הרצוי: אם רוצים שיהיו יותר נוזלים מוסיפים עוד מעט ציר. מתקנים תיבל במידת הצורך.

• יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים במשך מספר דקות.

• מגישים ומקשטים בשקדים קצוצים, רוזמרין טרי וקרוטוני לחם מטוגנים או אפויים.

המתכונים באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka