מבזקים
סרוגים

אחרי עדכון המס: מחירי הדלק ירדו הלילה

מחיר הדלק צפוי להתעדכן הלילה בחצות וירד ב-33 אגורות, זאת בעקבות עדכון מס הבלו על הבנזין שנקבע ביום שלישי האחרון. כתוצאה, המחיר המרבי לליטר בנזין 95 לא יעלה על 6.84 ש"ח לליטר

י"א שבט התשפ"ג
אחרי עדכון המס: מחירי הדלק ירדו הלילה

מחיר הדלק צפוי להתעדכן הלילה (בין חמישי לשישי) בחצות, זאת בעקבות עדכון מס הבלו על הבנזין שנקבע ביום שלישי האחרון. כתוצאה המחיר לליטר בנזין ירד ב-33 אגורות.

בעקבות הפחתת המס, המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן לא יעלה על 6.84 ש"ח לליטר כולל מע"מ, לעומת 7.17 ש"ח היום. מדובר במחיר בתחנה בשירות עצמי, כאשר התוספת בעד שירות מלא תישאר ללא שינוי, ותעמוד על 21 אגורות לליטר.

ברגע האחרון: עליית מחירי הדלק תיבלם
ברגע האחרון: עליית מחירי הדלק תיבלםצילום: ברגע האחרון: עליית מחירי הדלק תיבלם

כזכור, ביום שלישי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט לפרסם צו להפחתת מס הבלו על הדלק – באופן שיבטל את עליית מחירי הדלק שנכנסה לתוקף אתמול. כתוצאה, מחיר הדלק יוזל באופן מיידי למחירו לאחר ההוזלה הקודמת עליה החליט לפני כחודש.

הסיבות לזינוק במחירי הדלק הוא העלייה במחיר הנפט בעולם, שעלה ב-16.5% אחוז. לפני פרסום הצו הנוכחי, מס הבלו עמד על 3.18 שקלים שקלים לליטר בנזין, ועוד שקל וארבע אגורות מע"מ – ובסך הכל 4.22 שקלים של מסים, המהווים 59% מהמחיר.

מחיר הדלק מס הבלו עדכון